La paraula “dolça” apareix per primera vegada a The New York Times

  • La paraula apareix en un article que el reporter Alexander Lobrano ha dedicat a la vila de Sitges

VilaWeb

Redacció

07.09.2022 - 19:52
Actualització: 07.09.2022 - 20:16

L’adjectiu català “dolça” ha aparegut avui, per primera vegada a la història, al diari nord-americà The New York Times. Així ho ha informat l’usuari de Twitter New New York Times, un ‘bot’ amb més de 200.000 seguidors que fa una piulada cada vegada que al diari hi apareix una paraula que no hi ha aparegut mai.

La paraula ha aparegut en un article que el reporter Alexander Lobrano ha dedicat a Sitges, “la vila que mai et deixa de cridar.” La cita prové d’una veïna del poble a la qual Lobrano va comprar una truita de patates durant una de les seves diverses visites a Sitges.

Al text, Lobrano explica que, tot passejant per la vila, va trobar una senyora que venia menjar des de la finestra del seu menjador, al carrer Santiago Rusiñol. L’escriptor explicà que s’hi atansà per a comprar-li una truita, i que aleshores ella hi afegí un tros de pastís, tot exclamant “la vida és dolça.”

El programa ‘La Tarda’ de Catalunya Ràdio ha descobert que la veïna en qüestió és Rosa Maria Raventós, que durant anys regentà amb el seu marit la botigueta “Els pastissos de l’àvia” al número 1 del carrer Santiago Rusiñol.

En declaracions al programa, Raventós ha explicat que Lobrano “va comprar una truita petita i jo li vaig donar un tros de coca de l’àvia, pa de pessic amb poma, i sucre i pinyons per damunt. Jo d’anglès no en sé. Li vaig dir: ‘la vida és dolça.’ No li vaig escriure la frase en un paper.” I ha afegit que “això va passar fa anys, com a mínim deu perquè en fa vuit que estic jubilada.” El local en què es trobava l’establiment, ha afegit, és ara una immobiliària.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor