Neixen al Zoo de Barcelona dues cries d’espècies extingides al seu hàbitat natural

  • Són cries d'òrix blanc i de gasela dama mohor, nascudes aquestes darreres setmanes

VilaWeb
Una cria d'òrix blanc, espècie d'antílop extingida en el seu hàbitat natural, al Zoo de Barcelona

Redacció

25.04.2021 - 11:14
Actualització: 25.04.2021 - 11:43

Una cria d’òrix blanc, una espècie d’antílop extingida al seu hàbitat natural, va néixer fa unes quantes setmanes al Zoo de Barcelona, segons que han explicat l’ajuntament i el zoo en un comunicat conjunt. També hi ha nascut una cria de gasela dama mohor, una subespècie de la gasela dama que també està extingida en estat salvatge segons la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (UICN).

La cria d’òrix blanc ha estat batejada amb el nom Tumbuctú i es troba en perfecte estat de salut. És el tercer fill de la Christin, una òrix nascuda al Zoo de Stuttgart (Alemanya) l’any 2017, i tant ella com el pare, Rufaro –que va néixer al zoo de Planckendael (Bèlgica)– van arribar a Barcelona l’octubre del 2018, seguint les indicacions del programa de conservació de l’espècie.

Actualment, al Zoo de Barcelona hi ha un grup d’òrix blancs format per quatre mascles i tres femelles. És el tercer naixement d’un animal d’aquesta espècie a Barcelona en poc més d’un any i per al director del zoològic, Sito Alarcón, aquest fet és d’importància cabdal, i recorda que una de les tasques importants del centre és “la cria i, si és necessari i arriba el moment, la reintroducció d’aquestes espècies que estan en perill d’extinció”.

La gasela dama mohor és una espècie que es considera extingida en estat salvatge, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). El programa de cria en captivitat d’aquesta espècie es va iniciar l’any 1971 per l’Estació Experimental de Zones Àrides d’Almeria, en dependència del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).

Sito Alarcón ha apuntat que aquests dos naixements “corroboren que el zoo de Barcelona és un equipament de primer ordre per a preservar la biodiversitat del planeta”.

Alarcón explica que l’èxit del programa de cria de gasela dama mohor, que va començar amb un mascle i sis femelles, ha implicat un impuls per a l’espècie i ha permès de reintroduir uns quants exemplars en parcs naturals del Senegal, el Marroc i Tunísia.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor