01.06.2017 - 18:23
BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)
El Fòrum d’Eduació i Cultura Popular ha nascut a Barcelona com un espai de debat i intercanvi per revisar el discurs teòric sobre la cultura popular a l’educació, contemplant aspectes com la interculturalitat, la interreligiositat i el gènere.
En un comunicat aquest dijous, l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha explicat que el fòrum reconeixerà el paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu i de difondre experiències, bones pràctiques, investigacions, projectes i formacions que es realitzen en tots els nivells educatius dels territoris de parla catalana.
Al gener del 2018, amb motiu d’unes jornades a Barcelona, obrirà un procés participatiu per enriquir i completar les conclusions de treball i elaborar els documents definitius, en un procés obert a experts, associacions, ajuntaments, mitjans de comunicació, museus i tot el públic interessat.
El comitè impulsor del fòrum està format per l’Ajuntament de Barcelona –a través de l’Icub–, la Conselleria de Cultura de la Generalitat –Direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural–, la d’Ensenyament, la Direcció General d’Assumptes Religiosos i la de Joventut, a més del Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.
També participen la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l’Institut Català de les Dones (ICD), la Federació de Renovació de Moviment Pedagògics, la Fapac, el Consell de l’Associacionisme Cultural i el Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres (MIF).