Natació.- Mireia Belmonte culmina la seva ratxa amb el rècord del món i la vuitena medalla de la Copa del Món

• La nedadora espanyola Mireia Belmonte va establir un nou rècord del món en la prova de 400 estils de la Copa del Món d'Eindhoven (Països Baixos) i es va penjar el seu tercer or en la cita neerlandesa després dels dos aconseguits divendres, i tanca de manera immillorable un estiu de triomfs en el Mundial de Budapest i en la primera etapa del torneig de la Federació Internacional de Natació (FINA).

13.08.2017 - 09:11

MADRID, 12 (EUROPA PRESS)

La nedadora espanyola Mireia Belmonte va establir un nou rècord del món en la prova de 400 estils de la Copa del Món d’Eindhoven (Països Baixos) i es va penjar el seu tercer or en la cita neerlandesa després dels dos aconseguits divendres, i tanca de manera immillorable un estiu de triomfs en el Mundial de Budapest i en la primera etapa del torneig de la Federació Internacional de Natació (FINA).

La de Badalona va afegir un nou rècord en piscina curta als que posseeix ja en 200 papallona, 400, 800 i 1.500 lliures, en imposar-se aquest dissabte a la piscina Peter van d’Hoogenband amb un temps de 4:18.94.

Belmonte va superar la seva gran rival, l’hongaresa Katinka Hosszú per gairebé set segons, mentre que la nord-americana Ella Eastin es va emportar el bronze.

La catalana va finalitzar en gran el primer tram de la Copa del Món sumant un total de vuit medalles, sense descans després el seu pas pel Mundial.

I és que la campiona olímpica de 200 papallona no va parar després del seu triplet de medalles a Budapest i va canviar a piscina curta amb ganes d’engreixar el seu reeixit palmarès.

La de Badalona va començar a Moscou amb les medalles d’or, plata i bronze en 800 metres lliure, 400 lliure i 200 papallona; a Berlín, diumenge passat i dilluns, l’espanyola va tornar a pujar al podi amb plata 400 metres estils i or en 400 lliures.

Deu dies d’èxits en la Copa del Món que han acabat a Eindhoven amb tres ors, el d’aquest dissabte en 400 estils i els de divendres en 200 metres papallona i 800 lliures.

La propera cita de la Copa del Món serà a Hong Kong el 30 de setembre i l’1 d’octubre.