Cultura i reivindicació en la celebració dels 90 anys de les Normes de Castelló

  • Desenes d'entitats agrupades a la plataforma Castelló per la Llengua reivindiquen la ciutat on es va signar el document en què es reconeixia la unitat del català

VilaWeb
Fotografia: Twitter oficial de Joan Baldoví

Redacció

17.12.2022 - 18:16
Actualització: 18.12.2022 - 02:27

La plataforma Castelló per la Llengua tanca avui la commemoració del norantè aniversari de les Normes de Castelló sota el lema “Una llengua per guanyar”. L’eslògan és una referència a la cita de Joan Fuster “la llengua no ens la regalarà ningú, l’haurem de guanyar dia a dia”.

Els actes de commemoració de les Normes de Castelló culminen avui amb diversos actes culturals, socials i polítics. Al matí hi ha hagut unes quantes taules rodones a la sala la Bohèmia sota el títol “Horitzó Fuster”, en què han participat la plataforma Decidim, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. Totes tres entitats sobiranistes són aquest cap de setmana a Castelló en una jornada de debats per a retre homenatge a Joan Fuster, però també estrènyer els llaços i les complicitats entre tots tres grups.

A les 17.30 ha començat la manifestació a la Casa Matutano després de recórrer el centre de la ciutat. Hi han estat presents col·lectius socials, polítics i culturals d’arreu dels Països Catalans. A la vesprada, ha començat l’acte polític al recinte de Fires i Mercats, que ha donat pas a les actuacions musicals de Jazzwoman, Auxili i la Kinky Band. També hi ha estat la històrica banda de folk Al Tall, que torna a ajuntar-se per l’ocasió deu anys després d’haver-se retirat. En els concerts, hi han participat més de deu artistes per situar la ciutat que va acollir la signatura de les Normes del 1932 en la reivindicació lingüística i l’escena musical i cultural valenciana.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor