El Museu Egipci de Barcelona situa a dones científiques com centre del seu programa

  • Busca posar en valor el progrés científic aconseguit per les dones

VilaWeb
EFE
14.01.2019 - 19:37

El Museu Egipci de Barcelona ha reivindicat la figura de les dones científiques en la seva programació per al primer semestre de l’any a través d’activitats com el curs ‘La ciència en clau femenina. Grans dones del món científic’, impartit per l’antropòleg Francesc Carol.

Aquest curs es dividirà en sis sessions d’hora i mitja, programades cada dimecres entre el 6 de febrer i el 13 de març, i busca posar en valor el progrés científic aconseguit per les dones, malgrat trobar-se moltes vegades en la penombra de la Història, en paraules del museu.

Algunes de les protagonistes d’aquest curs seran la doctora egípcia Merit Ptah, considerada la primera dona esmentada documentalment, la filòsofa Hipàtia d’Alexandria, Ada Lovelace, primera programadora informàtica, i Caroline Herschel, primera astrònoma professional.

La presentació oficial d’aquesta activitat es farà en el marc del tradicional acte semestral en el que el Museu Egipci i la Fundació Arqueològica Clos, la seva fundadora, fan pública la seva programació, previst per al pròxim 23 de gener.

Aquest any, a banda de la imprescindible atenció que el museu dedica a l’Egipte faraònic, s’impartiran cursos dedicats a la cultura ibèrica, l’antiguitat clàssica i el món medieval, així com un cicle de conferències vinculades a l’exposició temporal del museu, ‘Passió per l’Egipte faraònic’.

La Fundació Arqueològica Clos va néixer el 1992 de la mà del col·leccionista Jordi Clos amb l’objectiu de contribuir a la difusió de la cultura i l’art de l’Antiguitat, activitat per a la que va crear el 1994 el Museu Egipci de Barcelona.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor