Els Mossos investiguen la profanació de més de 160 tombes al cementiri de Montjuïc

  • Els saquejadors cerquen l'or, les joies i els rellotges dels difunts · Els Mossos han fet dispositius nocturns, però no han trobat els responsables

VilaWeb
ACN
03.08.2023 - 09:30
Actualització: 04.08.2023 - 08:26

Els Mossos d’Esquadra investiguen la profanació de 162 nínxols del cementiri de Montjuïc per endur-se joies, or i rellotges. Ho ha avançat La Vanguardia i ho han confirmat a l’ACN fonts policials i de Cementiris de Barcelona. La investigació va començar el passat 3 de juliol després que els responsables del cementiri presentessin una denúncia davant els Mossos. En les darreres setmanes, la policia ha incrementat el patrullatge a la zona, de dia i de nit. Amb l’objectiu de detectar els autors, a més, va muntar-se un dispositiu de vigilància que va incloure l’ús de drons nocturns de detecció de calor. Amb tot, la investigació continua oberta i per ara no s’han fet detencions. Des de mitjan juliol no s’ha tornat a registrar cap nova obertura.

Des de Cementiris de Barcelona expliquen que a finals de juny es va detectar un inusual moviment de lloses de formigó en alguns nínxols antics, la majoria sense làpida, al Cementiri de Montjuïc. Un cop confirmat que no tenia relació amb el possible deteriorament dels materials, els fets es van posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que van iniciar la corresponent investigació.

En conèixer els fets, Cementiris de Barcelona va començar el procés de comunicació i contacte amb els titulars dels nínxols, una tasca “complicada”, assenyalen, atès que alguns són antics i daten dels anys 60 o 70.

Més seguretat i patrullatge

Arran dels fets, Cementiris de Barcelona ha reforçat els dispositius de seguretat propis i, en paral·lel, s’ha posat en marxa un dispositiu combinat amb Mossos d’Esquadra i que compta amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. En total, s’han vist afectats 162 nínxols del total de 175.000 sepultures amb què compta el Cementiri de Montjuïc.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor