02.12.2019 - 08:52
|
Actualització: 02.12.2019 - 09:41
Marta Tatjer, qui va reinventar les festes de la Mercè després de la dictadura, s’ha mort aquest diumenge, segons que ha informat Joan Subirats, regidor de Cultura de Barcelona. Tatjer va entrar a treballar a l’ajuntament a finals del franquisme i de seguida va començar a col·laborar en els preparatius de les festes populars, com ara la revetlla de Sant Joan.
Ha mort Marta Tatjer. Una gran pérdua per Barcelona. Ella es definia com ‘agitadora cultural’ i va ser fidel a aquesta idea. Ni la cultura popular (correfoc) ni les Festes de la Mercé serien el que són sense el seu entusiasme i imaginació. La recordarem sempre pic.twitter.com/tXc6MHVtwR
— joan subirats (@subirats9) December 1, 2019
Poc després, es va convertir en cap de Servei de Festes i Tradicions i va rebre l’encàrrec de renovar les festes de la Mercè. Tatjer van aconseguir transformar la festa de Barcelona i la va convertir en una autèntica festa major que va canviar la fesomia de la ciutat. Va saber combinar la tradició amb l’avantguarda artística, d’aquesta barreja va sorgir la Comparsa Picasso o el Correfoc de Barcelona.
Marta Tatjer: ‘Amb la Mercè, vaig reinventar la ciutat’
El seu llegat profundament innovador es va estendre al Carnastoltes i altres celebracions populars. El 1986 es va convertir en la primera directora del festival Grec i un any més tard va deixar l’ajuntament. Llavors va fundar una empresa i va emprendre una exitosa carrera professional en l’organització d’esdeveniments, com ara l’arribada de la torxa olímpica a Barcelona.