Moritz Bleibtreu protagonitza “La cara oculta de la luna”, un thriller sobre “ambició, control i empatia”

  • L'actor alemany Moritz Bleibtreu, cèlebre per participar en la reeixida 'Corre, Lola, corre' (1998), protagonitza el film, un thriller psicològic sobre "ambició, control i empatia", segons ha assenyalat en declaracions a Europa Press amb motiu de l'estrena del film aquest divendres 2 de juny.

VilaWeb
Redacció
01.06.2017 - 18:09

MADRID, 1 (EUROPA PRESS)

L’actor alemany Moritz Bleibtreu, cèlebre per participar en la reeixida ‘Corre, Lola, corre’ (1998), protagonitza el film, un thriller psicològic sobre “ambició, control i empatia”, segons ha assenyalat en declaracions a Europa Press amb motiu de l’estrena del film aquest divendres 2 de juny.

En ‘La cara oculta de la luna’, dirigida per Stephan Rick, basada en el best-seller de l’autor suís Martin Suter, Bleibtreu interpreta el personatge d’Urs Blank, un brillant i calculador advocat que de sobte es veu turmentat pel suïcidi d’un home de negocis al qual va arruïnar fa temps.

En aquesta fugida i cerca de noves experiències, perd el control de la seva vida i s’enfronta al seu costat més fosc, moment en el qual comença la seva confrontació amb el diable, encarnat en un ferotge empresari farmacèutic a qui dona vida Jürgen Prochnow.

L’actor ha explicat que aquesta novel·la, al seu judici, “la millor” de l’autor, realitza una “crítica al món financer” i per un altre “descriu d’una manera única l’efecte de les drogues i l’estat d’embriaguesa” que no coneixia en autors alemanys, sinó solament en escriptors americans com Carlos Castañeda o Charles Bukowski.

D’altra banda, ha assenyalat que el seu és un personatge que “té tot el que un actor desitjaria”. En paraules de Bleibtreu, el més complicat va ser l’efecte de les drogues, perquè es tracta d’un procés interior que no és fàcil de representar i visualitzar”. En aquest sentit, ha indicat que “l’actor té dos mitjans: la mímica i els gestos”. “Pot plorar o riure, però l’estat d’embriaguesa és tremendament complicat”, afegeix.

El problema d’Urs, des d’una “perspectiva general”, és el “benestar i el luxe, és a dir, allò que es coneix com a “problemes del primer món”. “Aquestes persones arriben a un punt d’ignorància en el qual no tenen més somnis ni objectius que aconseguir i d’una manera instintiva cerquen alguna cosa palpable i nou que puguin sentir”, ha agregat.

A més de tot això, el personatge es veu confrontat amb els efectes que tenen les seves accions, l'”efecte papallona”, al qual se suma la falta d’empatia, en les seves paraules “el problema humà més gran que existeix als països rics, en els llocs on la gent ho té tot”. “No tenir problemes és el problema més gran”, afegeix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor