26.01.2018 - 02:00
|
Actualització: 26.01.2018 - 21:53
La trufa negra és un fong escàs i preuat que es fa servir en la cuina més exquisida. Els Ports és una de les comarques més productores de trufa del país i per això a Morella, la capital, se celebren les Jornades de la Trufa. Des d’avui fins a l’11 de març, s’hi faran tot d’activitats entorn d’aquest diamant negre de la gastronomia. Hi haurà degustacions, show-cookings i tres dies del festival Morella Negra com la Trufa.
El festival es farà del 23 al 25 de febrer. Serà un cap de setmana gastro-literari amb quatre taules literàries que serviran de punt de trobada entre escriptors i seguidors del gènere. Després de cada col·loqui, es podran degustar pinxos negres i vins de la IGP Castelló, mentre els autors signen llibres.
Les jornades s’inauguraran divendres 23 a les 20.30 a la sala de degustació gastro-literària Segio Beser. Tot seguit hi haurà una sessió de ‘poesia canalla’. L’endemà vindrà el plat fort, amb dues taules: ‘La Màfia Russa’, amb l’assistència de Carlos Quílez, Rafa Melero i Pere Cervantes, i ‘Negres i criminals’, amb Víctor del Árbol i Rosa Ribas.
Entre taula i taula es lliurarà el premi Tuber Melanosporum (nom científic de la trufa negra) a la millor novel·la negra publicada durant el curs 2016-2017 per un escriptor novell.
Diumenge es tancarà el festival amb ‘Lletres negres valencianes’, un repàs de la literatura a càrrec de Ferran Torrent i Martí Domínguez, i ‘Investigadors mítics que tornen’, amb Josep Martí Gómez, Paco Camarasa, Carlos Zanón i Victoria González. Tot i això, hom podrà continuar gaudint de la festa de la trufa durant tres setmanes.