S’ha mort Guillem Timoner, sis vegades campió del món i llegenda de ciclisme en pista

  • Timoner s'ha mort a noranta-set anys a la seva terra natal, Felanitx

VilaWeb
Fotografia: Ajuntament de Felanitx/Twitter.

EFE / Redacció

17.08.2023 - 13:15
Actualització: 17.08.2023 - 13:24

El campió del món de ciclisme en pista sis vegades, Guillem Timoner, s’ha mort avui a noranta-set anys en la seva terra natal, Felanitx (Migjorn). Deixa per al record una trajectòria esportiva a l’abast de molt pocs, plena de triomfs en els circuits europeus en les dècades dels cinquanta i seixanta.

La mort d’una de les llegendes del ciclisme mundial ha commocionat l’esport mallorquí, que té molt presents els sis títols mundials que va conquistar: Milà, 1955; Amsterdam, 1959; Leipzig, 1960; Milà, 1962; París, 1964; i Sant Sebastià, 1965. També va obtenir triomfs en uns quants grans premis, com ara el de les Nacions, el de Mallorca, el d’Europa, el d’Anvers i el Ciutat de Palma.

Una vegada retirat, Timoner va bolcar tota la seva experiència a fer de seleccionador de pista, entre el 1971 i el 1978, període que va coincidir amb els Jocs Olímpics de Munic (1972).

El seu palmarès brillant ha estat reconegut amb moltes distincions: medalla d’or al Mèrit Esportiu (1959, 1962 i 1964), medalla d’or de la Ciutat de Palma i de Balears (1964), el siurell de plata d’Última Hora (1965), la distinció Cornelius Atticus (1997), el premi Ramon Llull (1998) i el títol de Maestre de la Reial Orde del Mèrit Esportiu (2003).

Felanitx va reconèixer la magnitud de la gesta de Timoner posant el seu nom a un carrer i a un poliesportiu. També va habilitar una escultura en un dels accessos a la ciutat. L’ajuntament ha expressat el dol en un missatge a Twitter: “Timoner sempre rodarà en la nostra memòria.”

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor