Montserrat Fontané, mare dels germans Roca, Premi Gourmet Català 2021

  • El guardó és un reconeixement a la seva llarga trajectòria als fogons, que va començar el 1967

VilaWeb

Redacció

29.10.2021 - 09:10
Actualització: 29.10.2021 - 09:12

La cuinera Montserrat Fontané, propietària del restaurant de Can Roca i mare dels germans que han revolucionat la cuina catalana, ha estat guardonada amb el Premi Gourmet Català de 2021. El guardó és un reconeixement a la seva llarga trajectòria als fogons, que va començar el 1967.

Montserrat Fontané: “No he arribat a entendre la cuina que fan els meus fills” 

De totes maneres, Fontané no ha pogut gaudir de l’homenatge, ja que està ingressada a l’hospital després de trencar-se el fèmur. El sommelier Josep Roca ha recollit el premi en nom seu i ha ressaltat els valor que la seva mare, que més tard han servit com a pilars de les tres estrelles que acumula el celler de Can Roca.

“El sacrifici, la generositat, l’esforç, la capacitat de superació i la cura dels altres a partir de la cultura del gust”, ha declarat el fill. Amb aquest guardó, Fontané agafa el relleu de Ferran Adrià, que va ser el darrer premiat el 2019.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor