29.10.2021 - 09:10
|
Actualització: 29.10.2021 - 09:12
La cuinera Montserrat Fontané, propietària del restaurant de Can Roca i mare dels germans que han revolucionat la cuina catalana, ha estat guardonada amb el Premi Gourmet Català de 2021. El guardó és un reconeixement a la seva llarga trajectòria als fogons, que va començar el 1967.
Montserrat Fontané: “No he arribat a entendre la cuina que fan els meus fills”
De totes maneres, Fontané no ha pogut gaudir de l’homenatge, ja que està ingressada a l’hospital després de trencar-se el fèmur. El sommelier Josep Roca ha recollit el premi en nom seu i ha ressaltat els valor que la seva mare, que més tard han servit com a pilars de les tres estrelles que acumula el celler de Can Roca.
“El sacrifici, la generositat, l’esforç, la capacitat de superació i la cura dels altres a partir de la cultura del gust”, ha declarat el fill. Amb aquest guardó, Fontané agafa el relleu de Ferran Adrià, que va ser el darrer premiat el 2019.