Montiel defensa la seguretat jurídica de la llei de RTVV i que es podia haver esgotat la via de diàleg amb exempleats

  • El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha assegurat este dimecres que la proposició de llei del servici públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, que es votarà este dijous al parlament valencià, és "una bona llei" amb "bastant seguretat jurídica", i alhora ha ressaltat, respecte als extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que "es podia haver esgotat la via de diàleg" perquè havia "espai per a algun tipus d'acord".

VilaWeb

Redacció

13.07.2016 - 12:36
Actualització: 14.07.2016 - 02:29

VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha assegurat este dimecres que la proposició de llei del servici públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, que es votarà este dijous al parlament valencià, és “una bona llei” amb “bastant seguretat jurídica”, i alhora ha ressaltat, respecte als extreballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que “es podia haver esgotat la via de diàleg” perquè havia “espai per a algun tipus d’acord”.

En una trobada amb els mitjans, Montiel ha destacat que esta llei era “una bandera” per a Podem com partit, ha assegurat que se sent “raonablement satisfet” amb la norma que passarà pel ple després de la tramitació parlamentària i ha indicat que es tracta d’un text “voluntarista” i amb un important “segell de valors” i mecanismes per a evitar que la radiotelevisió siga “el mas del partit de torn”.

“Faríem un flac favor a tota la societat si el debat es quedara reduït als extreballadors”, ha sostingut el diputat, que ha indicat que era “de justícia com a mínim mantindre les condicions de l’ERO”. En este sentit, ha recordat que la proposició de llei recull per a les contractacions temporals una borsa de treball per mèrits en la qual es valorarà com a “mèrit diferenciat” haver treballat en l’antiga RTVV, haver accedit mitjançant procés selectiu i l’antiguitat.

Tot i això, ha defensat que l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic del 2007 permet, tal com ha plantejat Podem en una esmena que seguirà defensant este dijous, malgrat que no ha estat recolzada per la resta de grups a la comissió, utilitzar el concurs de mèrits en la provisió definitiva de llocs en els casos en els quals hi haja identitat, facultant al Consell Rector per a fer-ho.

Ha explicat que això no suposa incorporar automàticament als exempleats, sinó que quan el director general faça el disseny de la plantilla haurà llocs nous, que no existien en l’antiga RTVV, però altres, com el cas dels il·luminadors, seran els mateixos i en este cas podria convocar-se un concurs al qual podrien presentar-se extreballadors de RTVV. Tot i això, ha manifestat que “vist allò vist” es quedaran sols en esta esmena.

“No tenim problema a defensar el nostre argument i èticament és irreprotxable”, ha ressaltat Montiel, que ha reconegut que han intentat arribar a una solució negociada i li “fa mal” no haver-ho aconseguit perquè “els extreballadors no són els culpables de la situació que es va crear en RTVV”.

Ha assenyalat, respecte a si el seu grup podria haver pressionat més a PSPV i Compromís en este sentit després de ser aliment del Consell, que són “massa lleials com per a provocar danys irreparables en el Govern del Botànic”.

NEGOCIACIÓ PARAL·LELA

Respecte a la possibilitat que este mateix any l’Audiència Nacional poguera dictar sentència favorable al recurs de GCT sobre l’ERO de RTVV, Montiel ha dit que “la via del diàleg no s’esgota amb la llei aprovada” i ha assegurat que “hi ha mecanismes per a negociar en paral·lel” i aconseguir “una eixida negociada”.

Ha assenyalat que és “possible” que davant d’una sentència així els servicis jurídics de la Generalitat, per inèrcia, recorregueren al Tribunal Suprem, però ha apuntat que això no tindria sentit, tenint en compte que caldria apostar, arribat el moment, per a “arribar a acords”.

Sobre els terminis per a la posada en marxa del servici, ha insistit que no haurà un altre 29 de novembre sense RTVV però el grau de funcionament de la graella o la plantilla serà responsabilitat del Consell Rector i el director general, que no serà nomenat fins a setembre però les funcions del qual podrà assumir el president del consell fins aleshores, tal com preveu la llei. Precisament, sobre el nomenament dels membres del Consell Rector, ha apostat per arribar a un acord previ per part dels grups per a presentar una llista tancada.

Montiel ha indicat que el seu objectiu és, com a mínim, aconseguir dijous que Ciutadans voti a favor de la llei i que el PP s’abstinga, i alhora ha avançat que plantejarà al Consell llançar un festival de cinema d’animació en la Comunitat per a tindre una “indústria puntera” a Europa en este àmbit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor