Montblanc prepara el trentè aniversari de la Setmana Medieval amb un drac de Sant Jordi espectacular

  • L'Associació Medieval ha preparat un manual de bones pràctiques per a millorar aspectes de la festa

VilaWeb
ACN
22.01.2017 - 22:00
Actualització: 23.01.2017 - 07:09

Montblanc enllesteix els detalls de la Setmana Medieval durant la qual el municipi reviu la llegenda de Sant Jordi. Enguany, amb motiu del trentè aniversari, el programa presentarà tot de novetats, com ara un manual de bones pràctiques que aplega recomanacions a tots els participants sobre la indumentària o més consells. El president de l’Associació Medieval, Joan López, diu que aquests darrers anys hi havia hagut un cert relaxament en alguns aspectes de la Setmana Medieval i per això cal tenir cura dels detalls ‘que han fet única la festa’. Al llibret, que es lliurarà a tots els participants, es recorda com ha d’anar vestit cadascú segons el paper i altres normes, com ara no dur ulleres de sol, ni rellotges ni telèfon mòbil.

Es preveu una allau de visitants
Enguany, com que la Diada de Sant Jordi s’escau en diumenge, Montblanc espera una gran afluència de visitants. De tota manera, la representació de la llegenda de Sant Jordi es farà dissabte. L’organització fa anys que no dóna xifres de visitants, però López ha explicat que comencen a tenir-ne indicadors bastant fiables, fets amb l’ajuda de consultories i que fan servir mètodes diferents (venda d’entrades, enquestes, ocupació dels estacionaments…).

Serà la primera Setmana Medieval amb la junta de l’Associació renovada. Es notarà en alguns canvis, com ara el cartell, on hi ha quatre nens de les dues escoles de Montblanc, vestits amb la roba original dels principals personatges de la festa: els Reis, Sant Jordi i la Princesa. ‘És una manera de picar l’ullet a les noves generacions que ompliran els vestits en un futur’, diu López.

Dissabte a la nit, els socis de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi van escollir els protagonistes de la festa, Sant Jordi i la Princesa. Arnau Fabra, el sant Jordi d’enguany, explica que tenia moltes ganes de vestir-se com el personatge perquè el seu germà gran ho va ser fa anys. La princesa, Júlia Requesens, ha explicat que des de petita havia tingut aquesta figura molt present, ‘com totes les noies de Montblanc’, diu. Finalment, Encarna Cobo, que va començar a participar en la festa fent d’esclava, és la reina i Magí Cendra, el rei.

El programa
L’Associació Medieval vol mantenir en el programa dos actes estrenats el 2016, que tingueren molta requesta entre el públic. D’una banda, el torneig medieval nocturn, que escenifica la lluita entre algunes cases nobles amb espases, cavalls i focs artificials. El 29 d’abril a la nit se’n faran dues representacions, amb un aforament total de 1.200 persones. També tornarà a escena l’espectacle infantil que recrea la llegenda de sant Jordi, ideat i representat per socis de l’associació; l’any passat va tenir tant d’èxit, que se’n van exhaurir totes les entrades. L’entitat també reforça els espectacles familiars i de petit format. Una de les novetats serà una visita teatralitzada i amb música al call jueu de Montblanc, a càrrec de la companyia La Jueva de Tortosa. Pel que fa a la representació més emblemàtica de la festa, la representació de la llegenda de sant Jordi, es farà el 22 d’abril a la muralla. En dues sessions, podran veure’l tres mil persones.

Les Nits Malignes compleixen deu anys i duen grups de referència de l’escena nacional i internacional. Enguany, hi haurà dues nits de concerts. El 21 d’abril el cap de cartell serà Saurom, i l’endemà, Gatillazo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor