02.02.2018 - 02:00
|
Actualització: 02.02.2018 - 14:16
Avui i durant tot el cap de setmana es viurà a Molins de Rei la Fira de la Candelera. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants del municipi tant per la seva antiguitat com pel trànsit turístic que implica, ja que cada any rep entre 200.000 i 300.000 visitants. Els més de 900 expositors habilitats per tot el municipi serviran de punt de trobada per al comerç local i nacional.
La Fira de la Candelera és coneguda com una ‘fira de fires’ pel caràcter multidisciplinari de les activitats que acull. S’hi poden trobar fires d’àmbits tan dispars com l’agricultura i l’automobilisme repartides en agrupacions de paradetes. La indústria, l’alimentació i l’artesania tindran un lloc destacat entre els reclams de la Candelera.
Enguany, hi ha dues novetats ajustades a l’actualitat: una fira d’economia social i cooperativa, amb serveis pensats per a emprenedors del model cooperatiu, i un espai dedicat a robòtica, realitat virtual o experiments científics adreçats a infants en el marc de la fira Kids. L’art, la vinicultura i el col·leccionisme també hi tindran cabuda.
La Fira de la Candelera, però, no acaba al recinte firal. Per al cap de setmana s’han organitzat activitats lúdiques basades en la tradició popular del municipi, com una mostra medieval amb jocs infantils, cercaviles dels grallers de Molins de Rei i teatre familiar. A més, fins al 17 de febrer es podrà participar en un concurs d’Instagram que consisteix a penjar fotografies de la fira per optar a un premi, el qual s’elegirà entre més de 140 experiències arreu de Catalunya.
La gastronomia és un altre reclam de la Candelera, ja que durant la fira i la setmana següent qui vulgui podrà degustar, als restaurants del municipi, el plat típic de Molins de Rei, la coradella. Com que és un poble tradicionalment emplaçat en un anar i venir de comerciants, sovint els traginers hi paraven a esmorzar aquest estofat de menuts de xai. Avui dia encara es manté aquesta tradició per la fira, i enguany es presentarà la versió embotida del plat. A més, al recinte hi haurà tastets de formatges i vins.