27.06.2024 - 13:50
|
Actualització: 27.06.2024 - 15:35
La ministra d’Igualtat espanyola, Ana Redondo, ha dit que el seu departament estudiava del punt de vista jurídic si es podien emprendre accions penals contra la batllessa de València, María José Catalá, per no haver col·locat la bandera LGBTI al balcó de l’ajuntament per la celebració de l’Orgull.
Catalá va dir ahir: “[L’Ajuntament de València] no posa banderes al balcó, però no pel dia de l’Orgull; no en posa pel dia de l’ELA, ni el dia de l’Alzheimer, ni el dia del càncer.” La batllessa va argumentar que el consistori no col·locava banderes ni pancartes al balcó municipal perquè s’havien substituït per dos suports digitals que s’usaven per celebrar els dies internacionals.
Com que Catalá també és diputada del PP a les Corts Valencianes, en el ple d’avui el president de la Generalitat, Carlos Mazón, li ha mostrat solidaritat i agraïment amb relació a aquesta qüestió. “No han tingut delicadesa davant una dona que defensa la igualtat, una dona exemplar”, ha dit. Així, la bancada popular s’ha posat dempeus per aplaudir-la.
Redondo ha dit que s’havia d’estudiar la possibilitat d’emprendre accions penals. “Són declaracions que ens interpel·len a tots i ens sorprenen d’aquesta manera tan terrible i desagradable”, ha explicat en una entrevista en RAC1, quan li han demanat si creia que la decisió de Catalá i les declaracions del diputat de Vox a Extremadura, Javier Bravo, contra la implantació del número de telèfon 028 per a informar dels drets de les persones LGTBI, podien implicar un delicte.
“Crec que la del diputat és realment constitutiva de delicte, i la de la batllessa cal estudiar-ho. Naturalment, des del punt de vista jurídic, res és blanc o negre, tot és interpretable”, ha indicat Redondo. En tots dos casos, considera que van contra un col·lectiu i en proven de limitar els drets i les capacitats de desenvolupar-se en llibertat i en igualtat, per la qual cosa es mostra convençuda que encaixen en el tipus penal.