18.06.2016 - 02:00
La dinastia Ming va dominar la Xina durant gairebé tres segles. Entre el 1398 i el 1644, setze emperadors de la família Zhu van governar una població de 175 milions. Durant aquest període dinàstic la Xina va assolir fama i prosperitat. L’exportació de productes de luxe a Europa els va donar l’aire de misteri. Ming. L’imperi daurat explica la història d’un dels imperis més famosos del món a través dels seus tresors al CaixaFòrum.
Holanda, Alemanya, Regne Unit i ara a casa nostra. L’exposició, que rara vegada surt del seu país d’origen, ve del Museu Nacional de Nanjing i es quedarà al CaixaFòrum de Barcelona fins al 2 d’octubre. La mostra ensenya com les porcellanes blanques i blaves, les pintures sobre seda, els retrats de mida natural i els dibuixos eròtics van ser claus per a la seva influència exterior, sobretot d’Europa. En contra del que es pot pensar sobre el caràcter elitista de les peces de la dinastia, el contingut de l’exposició gira al voltant de la cultura de consum.
Ming. L’imperi daurat mostra la trajectòria de la dinastia coneguda per l’ampliació de les estructures socials i l’impuls de l’economia. La dinastia Ming va governar a la Xina entre els segles XIV i XVII, un dels períodes més estables de la Xina. Els Ming van estructurar un sistema socioeconòmic ferm que va permetre el naixement de les arts. Arquitectura, escultura, pintura, cal·ligrafia i porcellana, totes responien a la finalitat de decorar els palaus i els temples d’orient.