10.12.2021 - 21:50
La Guia de vins de Catalunya i del Rosselló 2022 conté 1.258 vins tastats a cegues i puntuats de 220 cellers, i ofereix una selecció de bona part dels millors vins catalans, segons tipologia (negre, rosat, blanc, brisat, dolç, ranci, escumós) i varietats tradicionals (garnatxa negra, garnatxa pelusa, garnatxa blanca, garnatxa roja, carinyena negra, carinyena blanca, trepat negre, macabeu, pansa blanca, xarel·lo vermell, sumoll negre, picapoll blanc, picapoll negre, muscat i varietat recuperada). Pensant en les festes de Nadal, us oferim una relació dels vins més ben puntuats de La Guia perquè tasteu, si ho voleu, alguns dels millors vins que s’elaboren actualment a Catalunya.
Els tres vins més ben puntuats, escumosos de Corpinnat
Els tres vins més ben puntuats de La Guia d’enguany són tres escumosos de Corpinnat, tots tres amb una puntuació de 9,86:
—Enoteca Gramona Brut Nature 2006, del celler Gramona
—Turó d’en Mota 2007, del celler Recaredo
—Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012, del celler Sabaté i Coca
Per primera vegada en les catorze edicions de la guia, tres escumosos s’emporten aquest premi ex aequo. També, òbviament, han estat els més ben puntuats en l’apartat d’escumosos.
Els tres millors vins negres provenen de la comarca del Priorat
Aquests han estat els tres millors vins negres, ex aequo:
—Les Tallades de Cal Nicolau 2016, del celler Orto Vins, DO Montsant
—Scala Dei Masdeu 2016, del celler Scala Dei, DOQ Priorat
—Venus de la Figuera 2017, del celler Venus La Universal, DO Montsant
—Teixar 2016, del celler Vinyes Domènech, DO Montsant.
Ací podeu consultar la llista de la resta de premis més destacats:
Millor vi blanc:
—VD’O 6.18 2018, de Vinyes d’Olivardots (DO Empordà).
Millor vi rosat (Premi Ex Aequo):
—Quinze 2020, de Ramon Andreu (DO Terra Alta).
—La Pell Vi Clar Parcel·la El Vinyet 2019, del Celler la Gravera – la Serra Llarga.
Millor vi dolç (premi ex aequo):
—Vimblanc, de Cellers Unió – Vins sense DO.
—Masia Pairal Can Carreras. Garnatxa de l’Empordà, del Celler Martí Fabra (DO Empordà).
Millor vi ranci:
—Memòries del Priorat, de Costers del Priorat (DOQ Priorat).
Millor vi brisat (ex aequo):
—Trementinarie 2018, d’Herència Altés (DO Terra Alta).
—Contrapas 2019, de Vinyes dels Aspres (DO Empordà).
—Blanc de Closos 2019, de Costers del Priorat (DOQ Priorat).
Millor vi de cupatge tradicional:
—Enoteca Gramona Brut Nature 2006, de Gramona (Corpinnat).
Els millors vins puntuats segons les varietats tradicionals
Millor Vi de Garnatxa Negra:
—Scala Dei Masdeu 2016, Scala Dei, DOQ Priorat
—Venus de La Figuera 2017, Venus La Universal, DO Montsant
Millor Vi de Garnatxa Peluda:
—Teixar 2016, Vinyes Domènech, DO Montsant.
Millor Vi de Garnatxa Blanca:
—Decalpino 2018, Mas de l’Abundància, DO Montsant
Millor Vi de Garnatxa Roja:
—Singulars Garnatxa Roja 2019, Mas Llunes, DO Empordà.
Millor Vi de Carinyena Negra:
—Vinyes Velles de Samsó 2017, Vinyes Domènech, DO Montsant.
Millor Vi de Carinyena Blanca:
—Vd’O 6.18 2018, Vinyes d’Olivardots, DO Empordà.
Millor Vi de Trepat Negre:
—La Fontvoltada 2018, Abadia de Poblet, DO Conca de Barberà.
Millor Vi de Macabeu:
—Singular Àmfora Blanc 2017, Collbaix – Celler el Molí, DO Pla de Bages.
Millor Vi de Pansa Blanca / Xarel·lo:
—El Badiu 2020, Vins de la Memòria, DO Alella.
Millor Vi de Xarel·lo Vermell:
—Vermell 2019, Can Descregut, DO Penedès.
Millor Vi de Sumoll Negre:
—Sumoll de Solergibert 2019, Celler Solergibert, DO Pla de Bages.
Millor Vi de Picapoll Blanc:
—Pla de Tudela 2019, Anna Espelt, DO Empordà.
Millor Vi de Muscat:
—Flor d’Albera 2018, Celler Martí Fabra, DO Empordà.
Millor Vi de Varietat Recuperada:
—Les Tallades de Cal Nicolau 2016, Orto Vins, DO Montsant.