11.11.2024 - 09:44
|
Actualització: 11.11.2024 - 11:21
El millor panettone del món es fa en una fleca artesana de Barcelona, a l’Eixample. El mestre pastisser Ton Cortés, de l’obrador Suca’l, ha guanyat la Copa del Món de Panettone 2024, el gran esdeveniment íntegrament dedicat a aquest producte, que s’ha fet aquest cap de setmana a Milà.
És habitual que guanyin mestres pastissers italians, però enguany no ha estat així i tan sols han aconseguit la segona posició i la tercera: Pasquale Pesce i Maurizio Sarioli. El jurat internacional ha valorat la forma, l’aroma i el sabor de cada panettone que hi han participat.
View this post on Instagram
Tonatiuh Cortés, nascut a Mèxic el 1980 i estudiós de la flauta de bec, és el mestre pastisser de Suca’l. Segons que expliquen: “Ens fa diferents l’afecte que posem en cadascuna de les nostres elaboracions; no tenim una carta extensa precisament per aquest motiu, atès que així podem garantir la màxima qualitat en cada producte que fem.”
El 2019 va aconseguir el premi al millor panettone de l’estat espanyol i el novembre del 2021 el vuitè lloc a la Copa del Món del Panettone, feta a Lugano (Suïssa).