06.11.2018 - 05:10
|
Actualització: 06.11.2018 - 10:36
Richard Dawkins és la veu contemporània més representativa del darwinisme. Autor de desenes de capítols de llibre i articles publicats en revistes científiques, són en canvi les seues obres literàries les que l’han convertit en un dels millors divulgadors de tots els temps en una croada contra el creacionisme i el disseny intel·ligent amb les idees darwinianes per bandera. Una defensa apassionada de l’evolucionisme que, amb èxits de vendes com El gen egoista, El relojero ciego o El capellán del diablo, li han valgut el sobrenom de «rottweiler de Darwin».
«La comprensió científica del món, de l’univers i de la vida és tan immensament excitant que seria una llàstima enorme si algú se n’anara a la tomba sense haver pogut apreciar-la»
L’any 2009, el professor Dawkins va ser investit com a doctor honoris causa per la Universitat de València. Fou llavors quan va concedir una entrevista a Mètode a càrrec d’Enrique Font, una conversa sobre religió, evolucionisme i divulgació per a descobrir una de les figures més interessants de la ciència actual: «La comprensió científica del món, de l’univers i de la vida és tan immensament excitant que seria una llàstima enorme si algú se n’anara a la tomba sense haver pogut apreciar-la».
Amb motiu del pròxim número 100 de la revista, us convidem a rellegir l’entrevista publicada en el número 63, La por de la ciència.