#Mètode100: John Maddox, el capitost de la divulgació britànica

VilaWeb
Redacció
02.10.2018 - 05:15
Actualització: 02.10.2018 - 10:04

John Maddox va dirigir durant 23 anys la revista Nature, en aquell moment –i potser encara hui dia– la publicació científica més prestigiosa en tot el món. Gal·lés de naixement i graduat en química i física en Oxford i Londres respectivament, es va endinsar en el món de la divulgació com a periodista científic mentre donava classes en la Universitat de Manchester. Quasi deu anys després va ser convidat a dirigir Nature, una revista que va saber reconduir durant una etapa difícil i que va convertir en tot un referent gràcies al punt just d’heterodòxia necessari per a fer-se admirar en el món sovint encarcarat de les universitats i dels polítics de la ciència i la tecnologia.

«Les decisions sobre ciència sovint són fetes per gent que no sap distingir la forma d’un microscopi i és ben freqüent que duguen a desastres. Tant en qüestions de política general com de política científica».

Maddox va concedir una entrevista a Mètode en 1995, poc temps abans que, en desembre del mateix any, deixara el volant de Nature en mans de Philip Campbell, fins llavors editor de la revista Physics World. Tot i això, el gal·lés va continuar la seua relació amb la revista com a editor emèrit, rebent a més el títol de Sir de la mà de la reina d’Anglaterra per l’empremta que va deixar en el món de la ciència. Adolf Tobeña fou l’encarregat de parlar amb Maddox en una conversa que va posar en relleu la importància social i política del coneixement científic.

Amb motiu del pròxim número 100 de la revista, us convidem a rellegir l’entrevista publicada en el número 11, Divulgar la ciència.

Llig l’entrevista amb John Maddox

QUÈ ÉS MÈTODE?

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor