15.01.2019 - 07:10
|
Actualització: 15.01.2019 - 10:01
La ciència és una de les constants que defineixen la genealogia d’Hélène Langevin-Joliot-Curie. Filla i néta de ni més ni menys que quatre premis Nobel, l’actualment investigadora del Centre Nacional per a la Investigació Científica (CNRS) francés ha sigut capaç de definir la seua trajectòria com a física nuclear més enllà de les fites aconseguides pels seus familiars. Nascuda en 1927, Madame Langevin ha mantingut una intensa activitat investigadora, tasca que ha compaginat amb la seua faceta divulgativa. És aquesta última la que posa en pràctica més intensament hui dia, acostant la ciència als ciutadans i donant també resposta a la creixent popularitat de la seua avia com a dona científica.
El director de Mètode, Martí Domínguez, va entrevistar a Madame Langevin l’any 2000. Durant la cita, ambdós repassaren la història professional i personal de la família Curie, uns records «enlluernadors» segons Domínguez que posen de manifest la importància de les seues contribucions a la ciència. L’entrevista es va publicar en el número 24 de Mètode, Temps de matemàtiques, un monogràfic que convida a reflexionar sobre el paper que teoremes, equacions, exponencials… representen en la nostra societat.
Amb motiu del pròxim número 100 de la revista, us convidem a rellegir l’entrevista publicada en el número 24, Temps de matemàtiques.
Llig l’entrevista amb Hélène Langevin-Joliot-Curie