Mètode posa en marxa la secció «Contes de ciència»

VilaWeb

Mètode

12.04.2022 - 05:00

La revista Mètode ha posat en marxa en el seu darrer número la secció «Contes de ciència», un espai dedicat a la creació literària que té la ciència com a protagonista. Aquesta iniciativa s’integra en la idea de construir ponts entre la separació habitual que impera entre les ciències i les lletres. Els contes compten amb il·lustracions realitzades a partir del text pel dissenyador Natxo Sánchez, conegut com Sarvatxo.

Prou sal, de Pere Puigdomènech

El conte que inaugura la secció és Prou sal, una història de Pere Puigdomènech. Aquesta narració ens endinsa en una interessant proposta: el seu protagonista, un xef d’un restaurant amb una estrella Michelin, perd el sentit del gust i ja no pot tastar els plats per trobar el punt ideal de sabor de les receptes així com tampoc pot crear-ne de noves. Com podrà seguir endavant amb el seu negoci? I si la ciència i la tecnologia, junt amb la música, li permeten trobar una solució? Un conte en què no hi trobareu a faltar cap ingredient!

Pere Puigdomènech és professor d’investigació del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB) de Cerdanyola (Barcelona) i president de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans. És un destacat divulgador i té diversos llibres publicats com ara Exploracions pel planeta menjar (Publicacions de la Universitat de València / Edicions Bromera, 2020) i Cròniques de l’ADN (Mètode, 2020), un llibre en format digital i de descàrrega gratuïta que recull els articles publicats per l’autor al diari El Periódico de Catalunya.

Obert a la participació

La secció «Contes de ciència» està oberta a la participació de totes aquelles persones que vulguen enviar un conte. El requisit és que el conte tinga com a fil conductor la ciència i que no haja estat publicat prèviament. Els contes es poden enviar tant en valencià com en castellà i han de tindre una extensió compresa entre 10.000 i 12.000 caràcters, espais inclosos. Els originals es poden enviar a metode@metode.cat junt amb el nom de l’autor, les dades de contacte i una breu biografia. Des de la redacció de Mètode es seleccionaran els contes que es publicaran en la secció.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor