05.09.2017 - 17:32
MADRID, 5 (EUROPA PRESS)
La Mesa del Senat ha decidit rebutjar, en virtut de la majoria del Partit Popular, la sol·licitud de compareixença del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, registrada pel PDeCAT perquè donés explicacions al Ple sobre el retard de la Junta de Seguretat de Catalunya, que finalment es va convocar en el mes de juliol després de vuit anys sense reunir-se.
Segons ha criticat el portaveu del Grup Nacionalista, Josep Lluís Cleries, aquest cas posa de manifest la “situació d’inacció” que viu el Senat, alhora que ha ironitzat sobre la tardança de la Mesa per discutir aquest tema: s’està discutint una sol·licitud del 19 de juny, “aquesta és l’actualitat del Senat”.
Aquesta compareixença es va demanar perquè el ministre expliqués davant el Ple del Senat la no convocatòria durant vuit anys d’aquesta reunió de seguretat, malgrat que el país es trobava en un escenari de nivell 4 d’alerta antiterrorista.
Així, Cleries ha denunciat la passivitat de la Cambra amb aquests procediments per concloure que durant l’estiu “el Senat no ha existit”.
“Tenim diferents sol·licituds de compareixença com la del ministre de Foment, que ni tan sols ha estat valorada per la Mesa del Senat. Aquesta situació demostra l’interès del PP en el tema territorial”, ha afegit.
COMISSIÓ D’INVESTIGACIÓ DE FINANÇAMENT DE PARTITS
De la mateixa manera, el president de la Mesa i vicepresident del Senat, Pedro Sanz, ha informat que la Mesa ha desestimat la queixa formulada pels grups de l’oposició contra l’ús dels temps a les comissió d’investigació del finançament dels partits, on l’oposició ha deixat el PP sol.
Els grups del PSOE, Podem i Ciutadans en el Senat van presentar al mes de juliol un escrit denunciat el “partidisme” de la presidenta de la Comissió d’Investigació de finançament de partits, Rosa Vindel, criticant que tracta “diferent” els partits i que va atorgar torns més llargs del que li corresponia al portaveu del PP en la comissió, Luis Aznar, davant l’absència de la resta de formacions.
Segons ha assenyalat Sanz, la Mesa ha optat per respectar “l’autonomia de les comissions”, per això ha assenyalat que “sembla més raonable que la queixa s’hagués fet des de dins de la comissió i no des de fora”. I ha indicat que ningú “va expressar ni va manifestar el temps a la comissió”.