MES renova la seva direcció i Alfons Palacios es postula per assumir el lideratge

  • Magda Casamitjana fa un pas enrere però seguirà en la direcció

VilaWeb
Redacció
08.07.2016 - 18:16

Magda Casamitjana fa un pas enrere però seguirà en la direcció

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

Moviment d’Esquerres (MES) farà aquest dissabte una assemblea general per renovar la direcció i l’estratègia política, i en la qual Alfons Palacios es postularà per assumir el lideratge del partit en substitució de la diputada de JxSí al Parlament, Magda Casamitjana.

Fonts del partit consultades per Europa Press, asseguren que ara com ara no hi ha candidatura alternativa i que la de Palacios genera un “ampli consens” en el partit, per la qual cosa només queda que els militants donin l’aval definitiu a l’assemblea, que es farà a les Cotxeres de Sants de Barcelona.

Palacios és professor a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) i va col·laborar amb la candidatura d’ERC-MES que es va presentar a les municipals del 2015 en aquesta població, on va aconseguir quatre regidors.

Casamitjana deixa el càrrec per centrar-se en la seva tasca de diputada al Parlament, on participa en diverses comissions i presideix la d’Afers Socials, després de dos anys intensos en què MES es va presentar per primera vegada a unes municipals i també a unes autonòmiques, on va formar part de JxSí.

MES va néixer de la suma de dues escissions del PSC, Nova Esquerra Catalana (NECat) i Moviment Catalunya, i es reivindica com la veu del “socialisme sobiranista” que va haver d’anar-se’n del partit socialista català pel rebuig al dret a decidir.

PONÈNCIA POLÍTICA

Les mateixes fonts asseguren que la ponència política del partit segueix apostant per mantenir aquesta veu pròpia, per la qual cosa es plantegen seguir amb les diferents aliances que han signat amb ERC, però sense plantejar-se l’opció de dissoldre’s en el partit que lidera Oriol Junqueras.

MES va viure el maig d’aquest any la primera crisi interna, quan deu membres de la seva direcció, entre els quals hi ha un dels fundadors, l’eurodiputat Ernest Maragall, van dimitir en bloc a l’estar en desacord amb la línia estratègica del partit, ja que han considerat que havia perdut perfil propi.

En una carta al Consell de MES, els dimissionaris van exposar: “No volem ni podem seguir sent coresponsables d’una orientació política i una pràctica orgànica que no hem compartit ni en la seva definició ni en la seva execució”.

En aquests anys també han deixat el projecte alguns dels noms més il·lustres que el van impulsar, com els exconsellers Antoni Castells i Montserrat Tura o l’exlíder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, que ara és gerent del consistori després d’acceptar la proposta de l’alcaldessa Ada Colau.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor