Més d’un centenar d’editorials independents exposaran els seus títols a la Fira Literal

  • El certamen tindrà lloc el 21 i 22 de maig a l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona

VilaWeb

ACN

04.05.2022 - 20:42

Més d’un centenar d’editorials independents exposaran els més de 5.000 títols dels seus catàlegs en la vuitena edició de la Fira Literal. La mostra reuneix en 126 parades 102 segells editorials i 8 llibreries cooperatives i ha programat 70 activitats entre presentacions de llibres, converses, debats, poesia, conta contes i actuacions musicals. Tot plegat ocuparà cinc espais repartits per tot el recinte de l’antiga Fabra i Coats de Barcelona. La fira, que tindrà lloc el 21 i el 22 de maig, serà oberta al públic i de caràcter gratuït. Dos dies abans es farà la Literal Pro, espai professional que reunirà una setantena d’editorials de França, Alemanya, els Estats Units o l’Argentina. L’espai es recupera després de la primera trobada del 2019.

La trobada professional té l’objectiu de facilitar la compravenda de drets, espais de trobada entre editors i escriptors i una programació paral·lela amb converses i classes magistrals. “Literal posa la primera pedra per construir un espai de referència del pensament crític a escala internacional”, en diuen els responsables.

En el marc del centenari de Joan Fuster, la Fira Literal ret homenatge a l’escriptor dedicant-li el cartell de la vuitena edició i fent girar part de la programació al voltant de les seves idees. D’altra banda, la fira comptarà amb les tradicionals sales de presentacions i converses però s’obriran nous espais com l’Espai Àgora, un espai de debats i reflexió que pretén ser la intersecció entre el món literari, l’acadèmia i els moviments socials. També es podrà gaudir d’un espai per a la lectura, un espai de canguratge i un espai de bar i restauració.

La fira recupera, així, la presencialitat i busca tornar a convertir-se en un espai de trobada entre editors, traductors, prescriptors, lectors i biblioteques. Alguns dels ponents previstos són Françoise Vergés, presidenta de l’associació Décoloniser les arts i autora de diverses obres i articles sobre l’esclavitud colonial, el feminisme, la reparació i la descolonització dels museus; Houria Bouteldja, activista política franco-algeriana i portaveu del Partit dels Indígenes de la República, o Paul Rocher, economista i diplomat en ciències socials per Sciences-Po Paris.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor