Més del 75% de la plantilla secunda la vaga d’examinadors de trànsit que suspèn 19.000 proves en tres dies

  • L'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) xifra en un 80% el seguiment de la vaga d'examinadors de trànsit d'aquest dimecres 21 de juny, amb més de 6.000 proves suspeses a tot Espanya. Aquesta és la quarta jornada de vaga del col·lectiu --després de la del passat 2 de juny i les del dilluns i dimarts, 19 i 20 de juny, respectivament--.

VilaWeb
Redacció
21.06.2017 - 17:35

MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

L’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) xifra en un 80% el seguiment de la vaga d’examinadors de trànsit d’aquest dimecres 21 de juny, amb més de 6.000 proves suspeses a tot Espanya. Aquesta és la quarta jornada de vaga del col·lectiu –després de la del passat 2 de juny i les del dilluns i dimarts, 19 i 20 de juny, respectivament–.

D’aquesta manera, més del 75% de treballadors han secundat les aturades d’aquesta setmana, que han provocat la suspensió d’unes 19.000 proves (unes 7.000 el dilluns, i unes 6.000 tant el dimarts com el dimecres), segons han informat a Europa Press fonts de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que dona suport a les aturades convocades per Asextra.

El motiu de la vaga, segons va recordar CSIF, és reclamar el compliment dels acords aconseguits fa ara dos anys en matèria de continguts retributius dels examinadors i de les mesures de seguretat en l’entrega de resultats. El 2015, aquestes reclamacions van portar a la convocatòria d’una vaga de 29 dies que, no obstant això, va ser desconvocada en aconseguir-se un acord entre la Direcció general de trànsit (DGT) i examinadors.

A aquests incompliments se suma, segons expliquen, l'”asfixiant falta d’examinadors” que, segons els vaguistes, “posa en risc” la viabilitat del servei d’exàmens pràctics de conduir.

Per comunitats autònomes, Asextra assegura que les prefectures d’Albacete, Astúries (Oviedo), Castelló, Ciudad Real, Conca, Gipúzcoa, Huelva, Jaén, La Rioja, Lugo, Màlaga, Orense, Palencia, Salamanca, Sòria, Terol, Toledo, Cartagena, Gijón, Eivissa, Lanzarote, Santiago i Vigo han tingut un seguiment del 100%, per la qual cosa no hi ha hagut exàmens.

Un 90% de seguiment ha tingut la vaga en les prefectures d’Almeria, Barcelona, Biscaia, Burgos, Cantàbria, Guadalajara, Huesca, León, Múrcia, Navarra, Segòvia, Tenerife, Zamora, Saragossa, Alzira (València) i Sabadell (Barcelona).

Igualment, les prefectures amb seguiment de vaga de més del 80%, segons Asextra, han estat les d’Àlaba, Àvila, Càceres, Valladolid i Alcalá de Henares (Madrid), mentre que els examinadors de la Corunya, Còrdova, Girona, Las Palmas, Lleida, Madrid, Pontevedra, Sevilla, Tarragona i València han secundat la vaga en un 70%.

Finalment, a Cadis i Granada la vaga ha tingut un seguiment del 60% i a Alacant aquest percentatge ha estat del 50%. En les prefectures de Badajoz i les Balears no s’ha secundat la vaga, segons informa l’associació.

“Avui dia 21, les dades de seguiment són molt semblats a dies anteriors amb més de 6.000 proves suspeses a tot Espanya”, resumeix Asextra, que recorda que les vagues continuaran dilluns que ve dia 26 i seguirà tots els dilluns, dimarts i dimecres fins al 31 de juliol.

POSSIBILITAT QUE MILITARS OCUPIN LLOCS D’EXAMINADOR

La Taula Delegada de Trànsit, integrada per la DGT i sindicats amb representació, es va reunir aquest dimarts, 20 de juny, per analitzar la situació dels examinadors i la possibilitat d’incorporar personal militar per cobrir aquests llocs.

Durant la reunió, la DGT va oferir als sindicats ampliar la plantilla actual d’examinadors, de 750 persones, amb 100 addicionals, procedents del personal de tropa del Ministeri de Defensa. Fonts d’Asextra ja van avançar a Europa Press la setmana passada que la DGT negociaria amb el Ministeri de Defensa la incorporació de personal de tropa al lloc d’examinador.

Durant la reunió d’aquest dimarts, la DGT també va oferir als sindicats la creació d’una escala específica de personal examinador, segons va donar a conèixer la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que va valorar la creació d’aquesta escala (en l’actualitat no existeix i els funcionaris accedeixen al lloc d’examinador a través d’un curs intern) perquè podria accedir personal de fora de l’Administració per oposició lliure i “s’allunya el fantasma de la privatització”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor