Més de mig miler d’usuaris s’han submergit en el món de la intel·ligència artificial a la Catosfera

  • Organitzada a Girona entre dijous i ahir, va culminar amb la Futur Fest anit

VilaWeb

ACN

22.10.2023 - 16:00
Actualització: 22.10.2023 - 19:27

La Catosfera, el punt de trobada de la internet catalana, ha culminat la seva quinzena edició amb més de mig miler d’assistents. Les jornades, que s’han fet a Girona entre l’Espai Fundació La Caixa i a Platea del 19 al 21 d’octubre, han servit d’aparador de les tendències digitals i tecnològiques del 2023.

L’edició d’enguany s’ha dedicat a la intel·ligència artificial (IA) i a la creació de contingut digital. La Catosfera també ha mantingut l’aposta pels pòdcasts en viu, que ha comptat, per exemple, amb la inauguració de la nova temporada del Popap de Mariola Dinarès. I ha acabat aquesta nit amb la segona Futur Fest, que reuneix streamers en català.

Un dels moments àlgids d’aquesta edició ha estat la creació de la primera cançó de pop còsmic (un gènere inventat durant el taller) pel CEO de Mortensen, Josep Maria Ganyet, i el cantautor Jaume Pla (Mazoni) amb l’ajuda de la intel·ligència artificial. La composició de ‘Xuixos de Girona’ ha estat un espectacle inèdit en què ha participat el públic i que ha culminat amb un debat sobre ètica i tecnologia amb la directora General de Societat Digital, Liliana Arroyo. La nova peça musical ja està penjada a YouTube.

També han estat protagonistes d’aquestes jornades l’estrena del pòdcast de la Catosfera –que s’ha enregistrat en directe i es podrà consultar a les plataformes d’àudio els pròxims dies–, o bé la consolidació del Futur Fest, la ‘spin-off’ de la Catosfera feta a Platea i pensada per a públic jove, que ha acollit també un espectacle inèdit amb onze creadors de contingut en català i l’emissió d’un programa de ràdio i un pòdcast en viu: el Loft, presentat per Xènia Casado i Berta Aroca; i l’Arrabassada, amb Marc Lesan, Oriol Lapeira i Iñaki Sola. Joana Cabratosa, Núria Simon i Ona Jou (Can Putades), Joan Grivé, Luara Mateu, Àlex Tous, Bet Molina, Cèlia Espanya i Albert Roig han estat alguns dels noms que han passat per l’escenari del Futur Fest.

Enguany també ha destacat la incorporació al programa del Hacktoberfest, la festa del programari lliure organitzada per l’Associació tecnològica Geeks.cat amb la col·laboració de GDG Girona, que ha reunit desenes de desenvolupadors interessats a involucrar-se activament en projectes de codi obert.

Més enllà d’aquests actes, al llarg dels tres dies de Catosfera s’han fet moltes més activitats, gran part de les quals dirigides específicament a alumnes de secundària d’instituts de Girona, que han omplert l’auditori de l’Espai Fundació La Caixa. El director de la Catosfera, Joan Camp, considera que aquesta edició ha estat “la més completa i exitosa de totes les que s’han celebrat fins al moment”. Els diferents tallers, ponències, pòdcasts i espectacles es podran recuperar en línia a través del web de la Catosfera a partir de la setmana vinent.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor