03.09.2020 - 14:39
|
Actualització: 03.09.2020 - 18:36
Durant el 2020-2021, el curs de la COVID-19 794.243 alumes poblaran les aules dels 1845 centres privats i concertat del País Valencià. Són estudiants de segon cicle d’infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional bàsica i educació especial. El professorat serà aquest curs de 76.063 docents, 4.374 més que l’anterior.
La nova organització de les aules per a adaptar-se a les normes anti COVID ha obligat a reduir els grups a un màxim de 20 alumnes per aula i per tant, se n’han creat 3.000 de nous.
El rosari de noves mesures altera també les normes de convivència en els menjadors per la qual cosa s’han hagut de contractar 3.003 nous monitors.
Per a fer-ho possible s’han invertit 207 milions d’euros en el que la conselleria anomena ‘aules segures’. Aquests diners provenen del fons extraordinari amb què el ministeri d’educació espanyol ha dotat la Generalitat.
D’altra banda, s’han mobilitzat nou milions d’euros de fons propis de la Generalitat per a ajudar els ajuntaments a organitzar activitats extraescolars. El repartiment es farà en funció de l’alumnat empadronat.
A més d’aportar aquestes xifres el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha volgut tornar a posar l’èmfasi en què tots els esforços que ha fet la comunitat educativa han estat per a aconseguir la màxima seguretat tant de l’alumnat com de tot el personal dels Centres. A la vegada ha defensat la màxima presencialitat en el màxim dels nivells educatius possibles.
Així, els grups d’infantil, primària, primer curs d’ESO i grups de reforç assistiran cada dia a classe, mentre que si en segon, tercer i quart d’ESO, batxillerat i FP no es pot garantir el metre i mig de distància interpersonal a l’aula, assistiran en dies alterns. Els dies que es queden a casa faran les activitats i les tasques que els marque el professorat.
Tot i aquesta intenció, la Conselleria ha contractat una sistema de 44.600 aules virtuals per fer sessions en directe i durant l’horari lectiu en cas que es donen situacions de confinament puntual o general.
En la seua intervenció, Marzà ha reiterat que el que comença dilluns dia 7 no és un curs ordinari, sinó excepcional i que per això tots els centres s’han organitzat de manera extraordinària. Marzà ha volgut reiterar la crida als pares perquè porten els seus fills a l’escola amb tranquil·litat. Part d’aquesta tranquil·litat, Marzà la basa en la informació que ha de circular entre les famílies i la comunitat educativa.
Una de les eines que ha posat en marxa la conselleria és el portal aulasegura.es