Més de 32.000 alumnes catalans s’examinaran de la Selectivitat a partir del dimarts

  • Els alumnes amb necessitats educatives especials es concentraran en tribunals específics

VilaWeb
Redacció
09.06.2017 - 15:52

Els alumnes amb necessitats educatives especials es concentraran en tribunals específics

BARCELONA, 9 (EUROPA PRESS)

Un total de 32.055 estudiants s’han matriculat aquest any a les proves d’accés a la universitat (PAU) que tindran lloc de dimarts a dijous de la setmana vinent, prop de 200 menys que l’any passat quan ho van fer 32.224, ha informat aquest divendres la Secretaria d’Universitats de la Generalitat en un comunicat.

Dels 32.055 matriculats que es podran examinar en 155 tribunals, 26.837 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs el Batxillerat; 2.744 són amb matrícula lliure –procedents de Batxillerat d’altres anys amb o sense PAU– i 2.474 són estudiants procedents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna matèria en la fase específica.

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i l’específica, que és voluntària i serveix per pujar nota.

En la fase general s’examinen de quatre matèries comunes –Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera i Història o Història de la Filosofia– i una matèria vinculada a les matèries comunes d’opció, en la qual hauran de triar entre Matemàtiques, Llatí, Història de l’Art/Historia i fonaments de les arts i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

L’elecció d’aquesta cinquena matèria de la fase general ha estat una de les modificacions que presenta la Selectivitat d’aquest any a Catalunya, ja que fins al curs passat, els estudiants podien triar-la entre una vintena de matèries.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de Batxillerat –que té un valor del 60%– i la qualificació obtinguda en les PAU –amb un valor del 40% sense la qualificació de la fase general és com a mínim de 4– hauran superat les PAU i tindran accés a la universitat.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de Batxillerat com els procedents de cicles formatius, els estudiants poden examinar-se de tres matèries de modalitat entre 21 assignatures: amb la nota ponderada de les dues millors qualificacions es calcula la nota d’admissió que pot portar fins als 14 punts.

ALUMNES AMB NECESSITATS

Un canvi important en l’organització de les PAU és que els alumnes amb necessitats educatives especials estaran concentrats en tribunals específics amb un horari especialment adaptat a ells, de manera que disposaran de dues hores per realitzar cada examen.

Aquest canvi afecta tant l’alumnat dislèxic com al diagnosticat amb altres trastorns d’aprenentatge com TDH o TDAH: hi haurà tribunals específics a Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida i Tarragona, amb un total de 797 alumnes.

Un altre és relatiu a la correcció de l’ortografia i la gramàtica després de la publicació de la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i la pauta de correcció admetrà com a bones tant les solucions derivades de la normativa anterior com l’actual en les proves de Llengua i literatura catalana.

Aquest any, la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus d’Educació infantil i primària es desvincula de les PAU, comptant amb dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític i un altre de competència logicomatemàtica.

Els 2.892 alumnes matriculats en les PAP s’examinaran dissabte 17 de juny en cinc seus universitàries situades a Barcelona, el campus de Bellaterra de l’Autònoma (UAB), Girona, Tarragona i Lleida.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor