Més de 300 científics de 40 països debaten a Barcelona noves tècniques d’exploració del subsòl

  • Més de 300 científics de 40 països han iniciat aquest dilluns un congrés a Barcelona per debatre les noves tècniques d'exploració del subsòl, que evolucionen cap a mètodes menys invasius i més econòmics, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
05.09.2016 - 13:28

BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

Més de 300 científics de 40 països han iniciat aquest dilluns un congrés a Barcelona per debatre les noves tècniques d’exploració del subsòl, que evolucionen cap a mètodes menys invasius i més econòmics, ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat.

En la inauguració, el conseller del ram, Josep Rull, ha afirmat que la millora del coneixement del subsòl és “essencial per a un futur més sostenible, tant de la societat com del planeta”, ja que es necessita per a la planificació urbanística, la gestió de riscos geològics i el disseny d’infraestructures.

El congrés anual Near Surface Geoscience (NSG) ho impulsa des de 1995 l’Associació Europea de Geocientífics i Enginyers (Eage), que agrupa 18.000 associats, i l’edició de Barcelona ha estat coorganitzada amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

L’ICGC també ha impulsat al costat de la Universitat d’Alacant un taller i visita sobre la recàrrega i gestió de l’aigua de l’aqüífer de la vall del riu Llobregat, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Agbar i la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat.

CAMP DE TREBALL

En paral·lel al congrés, l’Eage organitza fins al divendres un camp de treball per a joves a Tremp (Lleida) dedicat a la geologia estructural i d’exploració.

Els participants poden familiaritzar-se amb els procediments d’identificació d’estructures del cretaci amb la interpretació de perfils sísmics, sondejos i treball en els afloraments rocallosos del Pirineu central català.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor