Més de 3.000 persones aspiren a les 300 places d’oposició de professors de FP

  • Un total de 3.316 persones aspiraran a partir d'aquest dissabte a obtenir una de les 300 places convocades a concurs d'oposició per a l'ingrés en el cos de professors de Formació Professional (FP) a Catalunya per potenciar-la i disminuir el percentatge d'interinitat.

VilaWeb
Redacció
26.05.2017 - 16:08

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

Un total de 3.316 persones aspiraran a partir d’aquest dissabte a obtenir una de les 300 places convocades a concurs d’oposició per a l’ingrés en el cos de professors de Formació Professional (FP) a Catalunya per potenciar-la i disminuir el percentatge d’interinitat.

Per realitzar les proves hi haurà 43 tribunals distribuïts per tota Catalunya, i entre les especialitats amb més places convocades figuren Procediments sanitaris i assistencials (37), Informàtica (30) i Sistemes i aplicacions informàtiques (28), ha informat aquest divendres la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat en un comunicat.

En les proves d’aquest any s’ha establert un sistema que preval els aspectes qualitatius i seleccionar així als millors en cadascuna de les especialitats.

La Generalitat ha destacat la importància de la prova pràctica –que és imprescindible per seguir endavant en el procés selectiu–, per sobre de la teòrica, i la prova oral també té un caràcter eminentment pràctic.

El procés selectiu està format per una fase d’oposició, que en aquest cas té dues proves eliminatòries, i una fase de concurs, a la qual accedeixen solament les que han superat la primera fase.

La primera part està formada d’una banda pràctica, que explica un 65% del total, en la qual els candidats han de mostrar els coneixements específics de la seva especialitat i la seva aplicació didàctica, i una part que correspon al desenvolupament per escrit d’un tema, que val un 35%, i que es vincula a un temari de l’especialitat.

Els candidats que accedeixen a la segona prova han de realitzar la presentació d’una programació didàctica que ha de fer referència al currículum de l’especialitat que hi ha a Catalunya, i han de dur a terme la preparació i exposició d’una unitat didàctica.

A continuació, en la fase de concurs, als candidats que superen la segona prova se’ls valoren els mèrits i s’obté la llista amb la puntuació final, on es determina els candidats seleccionats per a cada especialitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor