Més de 2.000 discapacitats de Barcelona escullen representants del consell rector de l’IMPD

  • Un total de 2.130 votants amb discapacitat han participat a les eleccions per escollir els deu representants en el consell rector de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona, ha informat l'Ajuntament aquest dilluns en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
04.07.2016 - 19:25

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

Un total de 2.130 votants amb discapacitat han participat a les eleccions per escollir els deu representants en el consell rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona, ha informat l’Ajuntament aquest dilluns en un comunicat.

Del total, 1.084 van votar de manera presencial durant la jornada de votacions d’aquest dissabte –gairebé el doble que en les eleccions anteriors–, mentre que 1.008 ho van fer per un nou sistema de vot electrònic, i 38 ho van fer per correu.

En espera dels resultats definitius, els candidats que formaran part del consell rector durant els pròxims quatre anys per la discapacitat física seran Mari Carmen Riu, Pilar Ginovart José Miguel Esteban, Emilio Suárez i Bertrand de Five Pranger.

Els representants dels discapacitats per trastorn mental seran Edgar Vinyals i Xavier Comín; dels discapacitats intel·lectuals, Montserrat Vilarrasa; dels auditius, Encarna Muñoz, i dels visuals, Dolors Luna.

VOT ELECTRÒNIC

La principal novetat en aquest comicis ha estat la implantació del sistema de vot electrònic accessible, davant del qual la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha destacat la importància d’una iniciativa que “ha estat pionera i ha de ser un exemple a seguir per les administracions públiques”.

Ortiz ha valorat positivament la participació en els comicis, ha assenyalat que han de seguir treballant per potenciar-la i ha ressaltat que les persones amb discapacitat a la ciutat “han demostrat que volen participar i ser part activa de la transformació de la ciutat en clau d’accessibilitat i millora de l’autonomia personal”.

El consell rector està integrat per deu representants de l’Ajuntament i deu del col·lectiu, que són els que s’han renovat amb les eleccions, en les quals els votants podien elegir entre 15 candidats per representar diversos àmbits de la diversitat funcional.

Cada persona vota només representants del seu àmbit de diversitat funcional –física, auditiva, visual, intel·lectual o per trastorn mental–, i les paperetes per cada tipus de discapacitat es van distingir a través d’un codi de colors.

A més, els 12 punts de votació –que van tancar a les 19.00 hores, una més tard del previst, per l’afluència de gent– van disposar de dispositius per garantir l’accessibilitat, com intèrprets de llenguatge de signes, ‘tablets’ per a transcripcions auditives i paperetes de votació en braille.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor