Més de 150 aspirants a bombers participen en sessions sobre riscos elèctrics d’Endesa

  • L'objectiu és aprofundir el coneixement en instal·lacions elèctriques per millorar la seguretat dels agents

VilaWeb
Redacció
21.08.2017 - 14:07

L’objectiu és aprofundir el coneixement en instal·lacions elèctriques per millorar la seguretat dels agents

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

Més de 150 alumnes del curs de Formació Bàsica per a Bombers de la Generalitat han participat en sessions tècniques sobre riscos elèctrics d’Endesa per aprofundir en el coneixement en instal·lacions elèctriques i així millorar la seva seguretat.

Segons ha explicat la companyia elèctrica aquest dilluns en un comunicat, els cursos s’han impartit gràcies a l’acord entre Endesa i l’Escola de Bombers i Protecció Civil (EBPC) en el marc del conveni signat amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Les activitats realitzades dins del programa, tant teòriques com a pràctiques, formen part de la formació obligatòria que reben els futurs bombers i s’han realitzat en la subestació de Mogent, en el municipi de Martorelles, i en un centre de transformació de Mollet del Vallès.

De fet, des de l’annexió d’Endesa al ‘Fòrum de la Prevenció del Foc’ el 2005, els Bombers poden visitar centres de transformació i galeries de serveis per on passen línies de baixa, mitjana i alta tensió, així com altres espais elèctrics estratègics.

UNA COL·LABORACIÓ BIDIRECCIONAL

Segons ha explicat la companyia, es tracta d’una col·laboració bidireccional perquè, amb ella, Endesa també es nodreix del coneixement que els Bombers tenen de les situacions d’emergència i de com gestionar les situacions de crisi.

D’altra banda, amb les sessions impartides, els Bombers no només coneixeran els elements que componen cadascun dels seus espais, sinó que poden entendre com Endesa lliura la instal·lació en seguretat perquè els Bombers realitzin la intervenció corresponent.

Amb el mateix objectiu, Endesa i la Conselleria d’Interior van signar un conveni de col·laboració l’abril de 2016 per establir un marc d’intercanvi de coneixements per a la gestió de les emergències a través de diverses accions operatives i jornades formatives.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor