15.01.2019 - 16:10
|
Actualització: 15.01.2019 - 17:44
La consellera Meritxell Borràs argumenta en el seu escrit de defensa al Tribunal Suprem espanyol que ella no tenia la competència en processos electorals per a organitzar el referèndum de l’1-O, ja que va ser traspassada al Departament de la Vice-presidència i Economia el 17 de juliol del 2017. Borràs es desvincula de totes les acusacions contra ella. Borràs és processada per desobediència i malversació, i li demanen set anys de presó.
Tot i que nega el relat de l’acusació, recorda que cap de les actuacions posades en qüestió per l’acusació depenia del Departament de Governació. Borràs rebutja els delictes de malversació per aquest motiu, però també el de desobediència, ja que remarca que ella no va ser diputada i per tant no va participar en l’elaboració de la llei del referèndum. Sí que va signar el decret del govern, però va ser abans que el Tribunal Constitucional espanyol declarés la norma inconstitucional. ‘La meva representada no era diputada. No va tenir per tant cap intervenció ni en l’elaboració, deliberació, aprovació i votació de la llei’, diu l’advocada Judit Gené.
També argumenta que l’ús de fons públics del govern eren fora de la seva competència. Considera que les acusacions no han pogut oferir la ‘base fàctica’ ni jurídica necessària per a sostenir la imputació per malversació. Gené demana l’absolució de Borràs perquè considera que ‘faltaria fins i tot la relació d’autoria o la particiàció amb els pretesos actes descrits per les acusacions’.
Com a testimonis, demana que se citin a declarar l’ex-secretària general Meritxell Masó; l’ex-directora de Serveis Josefina Valls; l’ex-advocat de Governació Xavier Urios; i la directora general de Contractació, Mercè Corretja.
Llegiu ací l’escrit de defensa de Borràs.