05.07.2024 - 01:50
Avui a migdia obre les portes a Barcelona el mercat gastronòmic i cultural Time Out Market. Situat a la terrassa-mirador del Maremàgnum, ocuparà 5.250 metres quadrats i tindrà catorze cuines que podran servir fins a 1.300 persones. A partir del 6 de juliol, obrirà 364 dies l’any, de les deu del matí fins a mitjanit, tret de la cocteleria, que obrirà fins a la una de la nit.
A més de les catorze cuines, hi haurà un restaurant de servei complet, quatre bars –dos d’interiors i dos d’exteriors–, un espai per a actes i un estudi de pòdcasts. S’hi donarà importància a la cuina d’autor i als plats clàssics catalans, a més d’oferir una programació cultural pensada per a satisfer el públic d’ací. “Barcelona és una ciutat que captiva i s’assaboreix a partir del primer moment. Aquest mercat vol representar les seves millors cuines i cultures i aspira a ser un dels racons favorits de la ciutat”, ha explicat Sílvia Nuri, directora del Time Out Market Barcelona.
La voluntat dels impulsors és que aquest espai gastronòmic esdevingui un reclam per als clients de Barcelona. “El Port Vell és una zona que els barcelonins hem abandonat durant molts anys perquè el turisme se l’ha quedat”, lamentava Eduard Voltas, director general d’Estratègia de Time Out Media a l’estat espanyol i a l’estat francès. Per ell, els barcelonins hi trobaran una bona relació qualitat-preu, una atenció en català i una oferta cultural amb artistes d’ací.
View this post on Instagram
Els xefs més destacats
Entre els locals gastronòmics, es destaquen les cuines dels xefs Jordi Artal i Fran López, amb dues estrelles Michelin cadascun, i la de Xuba Tacos, del xef guanyador de dues estrelles Michelin Antonio Sáez. També hi haurà les propostes culinàries de la parella de xefs revelació Lena Maria Grané i Ricky Smith.
A continuació, presentem les altres cuines que hi podreu trobar:
- Darvaza: restaurant especialitzat en brasa.
- Can Ros Barceloneta: hi trobareu plats clàssics d’arròs i més receptes estacionals.
- Casa Amàlia: és el restaurant de servei complet, amb taules, cadires i servei propi, del qual s’encarregarà Casa Amàlia, un dels locals més emblemàtics de la ciutat, obert del 1950.
- Colmado Múrria: hi trobareu una selecció dels millors embotits catalans ibèrics, a més de vi i xampany.
- Monster Sushi: s’hi destaca una combinació d’ingredients japonesos i d’origen català.
- Casa Guinart: cuina clàssica catalana, com el fricandó o les mandonguilles amb sípia.
- Bar Nuri: Molt apreciat pels veïns del barri de Poblenou, l’establiment acostarà al Time Out Market les tapes clàssiques elaborades amb ingredients de temporada.
- La Balmesina: és la novena millor pizzeria d’Europa segons la llista Top 50 Pizza.
- La Real Hamburguesería: el xef Eduardo Egui i el seu soci Arturo López han consolidat unes hamburgueses que tenen gran acceptació del públic.
- RiasKru: és la fusió de la marisqueria clàssica Rías de Galicia i el restaurant mariner d’avantguarda Espai Kru.
- Bubó: un dels capdavanters de la xocolateria i la pastisseria moderna a Barcelona.
- Paradiso: aquesta cocteleria ha guanyat un bon grapat de reconeixements, com la prestigiosa llista de The World’s 50 Best Bars des del 2018, de la qual va ocupar el primer lloc de la classificació el 2022.
- Café de Indias: hi podreu degustar la fórmula artesanal del seu torrat, establerta el 1850.
Propostes culturals de quilòmetre zero
A més de la proposta gastronòmica, l’art urbà també hi té un racó, al nou Time Out Market Barcelona. A banda i banda del mercat, sortint a dues de les terrasses exteriors, s’estrenen dos murals d’art urbà, amb estils ben diferents, que són un homenatge a la cultura de Barcelona: un de Marina Capdevila i un altre d’Amaia Arrazola.
Així mateix, s’ho oferirà una programació continuada durant tot l’any. Per començar, amb propostes com la Drag Queen Sarah Brown –dijous a la nit–, DJ Hall –dissabte a la nit–, i Just for your Kids, que organitzen activitats familiars els caps de setmana al matí.
Aquest és el primer Time Out Market dels Països Catalans. El 2014 va obrir a Lisboa el primer mercat gastronòmic i cultural de tot el món. De llavors ençà, se n’han obert a més ciutats, i actualment n’hi ha nou en funcionament i alguns altres de planificats, com ara els d’Osaka (Japó), Vancouver (Canadà) i Budapest (Hongria). A tot arreu es procura que la implantació i la gestió de cada mercat siguin cent per cent locals.