Primera medalla catalana als jocs paralímpics: Ricardo Ten guanya el bronze en ciclisme de persecució

• Ha superat en la cursa per la tercera plaça l'alemany Pierre Senska

29.08.2024 - 16:53
Actualització: 29.08.2024 - 17:53

Ricardo Ten (Tavernes Blanques, Horta Nord, 1975) ha aconseguit la primera medalla catalana en els Jocs Paralímpics de París. Concretament, s’ha penjat el bronze en la prova de ciclisme de persecució en pista de la categoria C1, en què es recorren tres mil metres. Ha superat en la cursa per la tercera plaça l’alemany Pierre Senska amb un temps de 3:45:152.

És la seva primera medalla individual en ciclisme en uns jocs i la vuitena de la seva carrera, sumant la seva etapa com a nedador. El 2016, després d’haver dominat la natació, va canviar d’especialitat i va començar a competir en ciclisme. D’ençà d’aquest moment va començar a dominar la disciplina. De fet, ha arribat a París avalat pels tres ors aconseguits en les darreres tres copes del món a Austràlia, Bèlgica i Itàlia, i amb els dos ors aconseguits l’any passat en els mundials de pista de Glasgow.

Així, avui ha sumat la primera medalla de les cinc a què aspira en la seva setena cita paralímpica. També competirà en quatre proves més en aquests Jocs Paralímpics de París. A la pista disputarà la cursa d’un quilòmetre i la velocitat per equips, i a la carretera, la contrarellotge individual MC1 i la prova en línia.