Martirio farà els 30 anys de carrera amb Maria del Mar Bonet i Sílvia Pérez Cruz

  • El XIV Mas i Mas Festival obrirà amb un concert emmarcat a l'Any Llull

VilaWeb
Redacció
27.07.2016 - 16:32

El XIV Mas i Mas Festival obrirà amb un concert emmarcat a l’Any Llull

BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

La cantant andalusa María Isabel Quiñones Gutiérrez, coneguda com a Martirio, farà els seus 30 anys sobre els escenaris en el marc del XIV Mas i Mas Festival, acompanyada de María del Mar Bonet, Sílvia Pérez Cruz i Arcángel en un concert aquest divendres al Palau de la Música Catalana, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa el director artístic del festival, Pere Pons.

El concert, que tindrà altres convidats especials com el Cigala i músics que han estat al seu costat des del 1986 –any de publicació del seu primer disc ‘Estoy mala’– barrejarà diferents estils com el flamenc o el rock i tindrà un repertori de cançons que l’artista reinterpretarà després de tres dècades als escenaris.

L’artista mallorquina Maria del Mar Bonet, que va comptar amb la presència de Martirio en el 30è aniversari al palau Sant Jordi, ha remarcat que “estar amb ella en un escenari com el Palau de la Música és una perla meravellosa” i que sent una profunda admiració per la seva música i la seva posada en escena.

Martirio, que va néixer a Huelva el 1954, ha recordat que sempre que ve a Catalunya “és una glòria” perquè sent que la comprenen i reben amb emoció, i això es fa evident en la connexió que té amb el públic.

La cantant andalusa també ha insistit que durant aquest temps ha lluitat molt per la independència i per la música que transcendeix, treballant per amor i vocació i que és tot això el que vol transmetre en el concert.

‘ALENAR LLULL’

El XIV Mas i Mas Festival també serà el marc de l’aniversari de l’Any Llull i tindrà l’acte d’obertura ‘Alenar Llull’ de la mà de Bonet, que uneix dos dels treballs més emblemàtics de la seva carrera ‘Alenar’ i ‘Amic Amat.

El concert, que es farà aquest dijous al Palau, tindrà l’acompanyament del flautista sirià Mouslim Moslem que ha volgut remarcar la difícil situació que està vivint el seu país i la dificultat que tenen els artistes per crear i expressar-se, però tot i això ha recordat que el missatge que vol transmetre “és que no poden matar la música perquè sempre viu”.

La mallorquina ha remarcat que “trobar el grup de Muslim ha estat una alegria molt gran” ja que li va permetre incorporar Orient als poemes de Llull, cosa que recorda la recerca constant del diàleg intercultural que caracteritzava el filòsof i pensador mallorquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor