30.11.2024 - 16:23
|
Actualització: 30.11.2024 - 17:47
La cuinera catalana de vint-i-dos anys Marta Minoves ha guanyat l’European Young Chef Award 2024, premi que l’acredita com a millor xef jove del continent. El jurat l’ha elegida per unanimitat pel seu plat “Fonda Tor”, una actualització de la recepta “Interpretació de les patates emmascarades de la iaia Marta”, un plat tradicional de muntanya típic del Berguedà.
Minoves ja va ser elegida Millor Cuinera Jove de Catalunya en el trenta-sisè concurs que es va fer a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT).
Després de rebre el premi, ha volgut destacar que el plat era un homenatge a les seves arrels: “Volia mostrar el respecte que sento pel producte, per la meva terra i per la cuina catalana que m’ha llegat l’àvia, cuinera de la Fonda Tor. He fet un plat de tradició minera respectant-ne l’essència de cuina d’aprofitament. Voldria acostar al jurat la cuina de muntanya catalana, que és encara desconeguda.”