Mark Stevenson defensa la seva “lliga d’optimistes pragmàtics” davant un miler de joves i professors

  • L'escriptor, còmic i excantant anglès Mark Stevenson ha defensat la seva "lliga d'optimistes pragmàtics", un concepte encunyat per ell mateix i que resumeix en l'acrònim 'Lopo', en la conferència inaugural de la IV Jornada Fundació Princesa de Girona (FpdGi) 'Com educar el talent' davant més de 1.000 joves i professors.

VilaWeb
Redacció
30.06.2017 - 10:34

GIRONA, 30 (EUROPA PRESS)

L’escriptor, còmic i excantant anglès Mark Stevenson ha defensat la seva “lliga d’optimistes pragmàtics”, un concepte encunyat per ell mateix i que resumeix en l’acrònim ‘Lopo’, en la conferència inaugural de la IV Jornada Fundació Princesa de Girona (FpdGi) ‘Com educar el talent’ davant més de 1.000 joves i professors.

El rei Felip VI ha assistit a la conferència, en la qual Stevenson ha subratllat que “la tecnologia mai és la resposta, sempre és la pregunta”, i ha parlat dels reptes de la societat d’educar en l’emprenedoria tenint consciència dels valors mediambientals, la justícia social i contra la desigualtat.

Després de subratllar que l’educació és l’arma més potent del món, ha articulat un discurs basant-se en tres eixos: ‘el dolent’ que està succeint en els sistemes educatiu i empresarial actuals, ‘el bo’ que funciona i permetrà canviar el món, i ‘el lleig’ que es pot posar el futur si no es canvien coses.

Davant les desigualtats existents i els estralls ambientals que viu el planeta, Stevenson ha receptat el “virus de la participació”, tenint en compte que solament es poden canviar les coses, si s’intervé en elles.

Sobre el futur, ha augurat que “es posarà molt lleig, la qual cosa és una amenaça, però també una gran oportunitat”, i ha parlat dels vuit principis bàsics de l’optimisme reeixit, l’optimisme pragmàtic, que convida a somiar, i no solament a planejar.

“Fa falta tenir un projecte més gran que nosaltres”, i no solament pensar en quant guanyarà un en la seva vida, en si tindrà calefacció en el sòl i en com passarà la jubilació, ha exemplificat Stevenson, que ha advertit sobre el fàcil és ser cínic, en lloc d’estar compromès.

CONTRA EL CINISME

Per Stevenson, “ser cínic és només ser obedient a l’status quo”, i és necessari engegar un sistema que crea en el valor que les persones poden generar i no radicat en les possessions.

L’expert, que ha publicat diversos llibres, ha opinat que “la gent és el que fa i no el que vol fer”, com subratlla en el seu assaig ‘Un viatge optimista pel futur’, que vol ser antídot contra el pessimisme que tot ho inunda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor