02.08.2016 - 05:00
Aquest estiu, la ficció inspirada per la ciència torna a Mètode. Tres nous «escriptors cienciaferits» publicaran relats inèdits a la web de la revista durant el mes d’agost, per a gaudi dels lectors amants de la barreja de ciència i literatura. Així, el dilluns dia 1, amb L’efecte de la cabra negra, Màrius Serra ens situa a bord del vaixell del cèlebre Capità Cook, rumb a Tahití per observar el trànsit de Venus. El dia 15, Anna Moner publica L’ocell, amb què ens trasllada a la França del segle XIX i ens fa testimonis de les tècniques esfereïdores utilitzades a l’època en la investigació de malalties. El dia 29, en canvi, Joan Benesiu ens porta La maquinària del lloro, on ens relata el trajecte d’un jove investigador a mesura que aprofundeix en l’estudi de la intel·ligència dels animals i, en especial, dels lloros.
Us convidem a llegir aquesta nova tanda de contes per a l’estiu i a explicar-nos les vostres impressions a les xarxes socials, acompanyades de l’etiqueta #cienciaferits.
Cienciaferits el 2015
L’estiu passat, Mètode encetava aquesta sèrie de relats amb quatre visions molt particulars sobre la ciència i els seus protagonistes: ‘Goliathus regius’, de Manuel Baixauli; Simetria imperfecta, de Raquel Ricart; El blues del bosó de Higgs, de Xavier Aliaga i L’exorcisme de Núria Cadenes. Si encara no ho heu fet, descobriu-los també aquest agost i gaudiu d’un estiu ple d’aventures i reflexions sobre art, vida i ciència amb Mètode.