S’ha mort el divulgador científic Marc Boada, presentador durant anys de ‘Quèquicom’, de TV3

  • Va estudiar delineació industrial i escultura, però l'apassionava la divulgació científica

VilaWeb

EFE

17.07.2024 - 11:17
Actualització: 17.07.2024 - 11:28

El divulgador científic Marc Boada, presentador durant anys del programa Quèquicom de TV3, es va morir ahir a 60 anys. Nascut a Terrassa (Vallès Occidental) el novembre del 1963, va estudiar delineació industrial i, després, escultura a l’Escola d’Arts Aplicades d’aquesta ciutat, però l’experimentació científica l’apassionava i al llarg de la vida va construir telescopis i artefactes interactius de tota mena per a uns quants museus científics.

Entre els anys 2008 i 2011, va treballar com a col·laborador i, més tard, com a presentador del programa de divulgació científica de TV3 Quèquicom, espai que el va fer molt popular a Catalunya. A la seva pàgina de Facebook es definia com a “divulgador científic, conferenciant, escriptor, escultor i expert en ciència experimental”.

La seva obra escultòrica més extensa és el conjunt d’escultures del jardí de les Percepcions del parc de Vallparadís, a Terrassa, que el 2009 va rebre el premi Entorn Natural Joan Martí, atorgat per l’Associació Discapacitat Visual de Barcelona. També va exposar les seves escultures tècniques al Museu de Rellotges de Jerez de la Frontera; Territori Dinòpolis, a Terol; i va fer escultures de gel per al CosmoCaixa de Madrid i Barcelona, el Museu Agbar de Barcelona i el Ciutat de les Ciències de Granada, entre d’altres.

També va escriure alguns llibres, entre els quals, Max Picard y el maldito péndulo de Foucault, Max Picard y el enigma de los dinosaurios i Els 3 infinits. Un llibre de ciències per gent de lletres. I va col·laborar en una trentena d’exposicions, a més de treballar com a mestre a l’Escola Massana, de Barcelona.

Paral·lelament a la seva activitat professional, Boada es va dedicar a la investigació i prospecció en el camp de la geologia, arqueologia i paleontologia. Va contribuir a localitzar més de trenta jaciments de dinosaures, amb la descripció d’una nova espècie de dinosaure, Koutalizaurus Kohlerorum, que prové de la Formació Tremp (Maastrichtiense superior) dels Pirineus de Lleida.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor