Mapa: on són tots els pisos de Airbnb de Barcelona i Mallorca?

  • A través de la web Inside Airbnb podeu consultar tota l'oferta de pisos que té aquesta plataforma

VilaWeb
Redacció
11.08.2016 - 11:48
Actualització: 11.08.2016 - 12:34

L’Ajuntament de Barcelona ha avaluat el primer mes de funcionament del pla de xoc contra els habitatges d’ús turístic il·legals. La tinent batlle d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va anunciar ahir que el consistori havia ordenat el tancament immediat de 256 d’aquests pisos i que n’investigava 406 més. A més, s’han imposat sancions de 30.000 euros a les plataformes Airbnb i Homeaway per haver publicitat allotjaments turístics il·legals i haver-se negat a facilitar les adreces de possibles pisos que incomplien la llei. Si reincideixen, poden rebre una sanció més de 600.000 euros.

En aquest context, la web Inside Airbnb permet de consultar tota l’oferta de pisos que té aquesta plataforma en unes quantes ciutats. Barcelona i Palma, incloses. Els mapes interactius van acompanyats de tota mena d’informació perquè els usuaris puguin entendre ‘com s’utilitza Airbnb al barri i com l’afecta’. També, pot servir per a saber quins allotjaments s’ofereixen a la nostra escala i denunciar-lo si no disposa de llicència.

Punxeu a les imatges per entrar al mapa:

BarcelonaCaptura de pantalla 2016-08-11 a les 10.42.49

Barcelona és una de les ciutats europees que té una oferta d’allotjaments més gran a Airbnb. En són gairebé quinze mil i el preu mitjà és de setanta-sis euros per nit. La web també calcula que de mitjana aquests allotjaments s’ocupen 78 nits l’any, cosa que implica per als propietaris uns guanys de 410 euros l’any.

Mallorca Captura de pantalla 2016-08-11 a les 10.46.16

Quant a Mallorca, i és que la plataforma ofereix dades de tota l’illa, l’oferta és de més d’onze mil allotjaments. A diferència de Barcelona, en aquest cas la majoria són cases i apartaments sencers, un 86%. El lloguer d’habitacions representa el 14% i prou. Per aquest motiu el preu mitjà per nit és més alt, en total de 136 euros per nit. Quant a l’ocupació, aquesta és força més baixa, perquè gran part es concentra a l’estiu. Estima que els allotjaments s’ocupen trenta-cinc nits l’any i impliquen guanys de 255 euros per mes.

La col·laboració ciutadana, fonamental
Molts dels pisos il·legals s’han detectat gràcies a la col·laboració ciutadana. L’ajuntament ha fet una crida amb una carta perquè qui ho vulgui pugui denunciar una activitat il·legal. Els ciutadans poden trucar al telèfon 900 226 226 o amb un formulari al portal barcelona.cat. Aquesta campanya ha començat amb l’enviament de 21.000 cartes als veïns del barri de Sant Antoni i continuarà per tot l’Eixample. Els següents barris seran Gràcia, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sant Martí, Les Corts, Sant Andreu, Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris i finalment Horta-Guinardó. La previsió de l’ajuntament és que a l’octubre s’hagin enviat les 807.000 cartes.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies

Fer-me'n subscriptor