La manifestació de l’Orgull de Barcelona cedirà protagonisme a la comunitat palestina

  • La manifestació de dissabte a Barcelona sortirà de la plaça de la Universitat i anirà fins a la plaça de Sant Jaume

VilaWeb
Arnau Lleonart
27.06.2024 - 12:28
Actualització: 27.06.2024 - 12:39

La manifestació de l’Orgull de Barcelona —que ha seguit el mateix recorregut d’ençà dels darrers quaranta-set anys— compartirà el protagonisme amb la comunitat palestina que viu a Catalunya per a denunciar els atacs d’Israel i l’ús del pinkwashing, la instrumentalització del col·lectiu LGBTI per a justificar qüestions que no hi tenen a veure. La marxa sortirà dissabte a les 18.00 de la plaça d’Urquinaona de Barcelona, i anirà pel carrer de Pelai, la Rambla i el carrer de Ferran fins a arribar a la plaça de Sant Jaume, on es llegirà el manifest. Tot seguit, començarà la festa a la plaça de la Universitat, amb les actuacions d’Okdw, Alvert, La Golden Beat i Svetlana, i un sopar popular a càrrec de la comunitat palestina.

La mobilització es reivindica hereva de la primera manifestació d’alliberament LGBTI convocada el 1977 pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya, i que des de fa alguns anys organitza la Crida LGBTI. A més, hi ha adherides altres entitats LGBTI com ara Atzagaia, l’Associació Catalana d’Asexuals, el Ram de l’aigua, l’Associació de Transsexuals de Catalunya o Colors de Ponent; i una setantena d’organitzacions socials com el Sindicat de Llogateres, la CGT, la Intersindical o Ecologistes en Acció.

També hi fan costat la Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya, que encapçalaran el bloc d’entitats de la manifestació. Els seguiran els blocs convocats per l’Associació Catalana d’Asexuals, DisturBI Col·lectiu, l’Associació Drag o l’Esquerra Independentista.

A més d’expressar la solidaritat amb Palestina i el rebuig al genocidi, la manifestació també denunciarà la crisi ecosocial i l’impacte de la massificació turística, agreujada per l’organització a Barcelona de grans esdeveniments massius com la Copa Amèrica o el Pride Barcelona, l’altra gran convocatòria sobre l’Orgull LGBTI, que es fa al juliol. També denuncien el racisme institucional i polítiques com el Pacte europeu de migració i asil; i reivindiquen l’aprovació d’una llei trans catalana que blindi els drets de persones no binàries i migrants, i la reversió de retallades en salut i el tancament de clíniques de detecció i tractament d’infeccions de transmissió sexual.

A més de la manifestació, durant el mes de juny la Crida LGBTI ha fet quatre taules rodones sobre ecologisme, drets trans, violències LGBTI-fòbiques, la situació a Palestina o l’antiracisme. Divendres 28 es farà l’acte polític central a les 19.00 a la plaça de la Universitat, amb la intervenció de representants de Futuro Vegetal, la Comunitat Palestina de Catalunya i la CGT.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor