Els docents tornen als carrers de Barcelona en el setè dia de vaga per exigir una negociació a Educació

  • La marxa ha aplegat uns 3.000 assistents, segons la Guàrdia Urbana · El govern diu que el seguiment de la vaga ha estat d'un 6%

VilaWeb
Imatge de la manifestació de la vaga del 23 de març. Fotografia: Albert Salamé
Redacció
25.05.2022 - 14:50
Actualització: 25.05.2022 - 16:00

La manifestació de mestres, professors i personal docent ha recorregut el centre de Barcelona aquest migdia, en una nova jornada de vaga contra la sentència del 25% de castellà a les escoles i les polítiques del conseller d’educació català, Josep Gonzàlez-Cambray. La conselleria diu que el seguiment de la protesta ha estat d’un 6%, una xifra significativament inferior a la de les anteriors jornades de vaga d’aquest curs, si bé a la ciutat de Barcelona aquesta proporció podria ésser força més alta.

La marxa, que segons la Guàrdia Urbana ha aplegat uns 3.000 assistents, ha sortit des dels Jardinets de Gràcia i ha avançat per l’avinguda Diagonal en direcció al Departament d’Educació a la Via Augusta. Es tracta de la mobilització més important d’un seguit de protestes que els sindicats convocants de la vaga (Ustec-STEs, Intersindical, Aspepc·Sps, UGT, CCOO, CGT i USOC) han organitzat des de diversos indrets del país.

La vaga d’avui és la segona tongada d’aturades d’aquest darrer trimestre i la setena jornada de vaga del curs, després que el 17 de maig es convoqués una aturada parcial de dues hores. Els sindicats han convocat una altra aturada parcial el 2 de juny i una jornada completa de vaga el 9 de juny.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Aquesta setmana, més de 300 directors d’escoles i instituts públics han signat una carta dirigida al conseller Gonzàlez-Cambray en què avisen que l’educació pública es troba en risc de col·lapse real.

Educació diu que manté la voluntat de negociar

Dolors Collell, directora general del professorat, ha assegurat que el Departament d’Educació manté la voluntat de negociar, però ha recordat els sindicats que en un procés negociador d’aquestes característiques hi ha d’haver renúncies. “Crec que és hora que entenguem tots el context econòmic, que no som l’únic sector que ha patit retallades”, ha explicat. Collell ha afegit que les vagues estan generant desencís i frustració, si bé ha remarcat que el govern no vol menystenir les mobilitzacions.

La directora general ha afegit que el conflicte obert entre el professorat i el govern perjudica els alumnes i tensa els centres, tot assegurant que l’objectiu del departament és rebaixar la tensió amb noves propostes que, tanmateix, no ha volgut concretar.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor