27.08.2016 - 09:49
|
Actualització: 29.08.2016 - 00:44
Pel que fa a les característiques de la mostra poblacional amb càncer d’origen desconegut inclosa a la validació clínica, la mitjana d’edat dels individus ha estat de 63 anys, el 56% homes i el 44% dones, i les prediccions tumorals més freqüents pel test, anomenat Epicup, tenien com a càncer d’origen el de pulmó, cap i coll, mama, colon, fetge i pàncrees.
Els càncers d’origen desconegut són un grup heterogeni de tumors en estadi avançat de la malaltia, amb metàstasi i mal pronòstic. L’estudi demostra que el test Epicup és una eina “potent” que identifica el tumor primari i permet accelerar el procés de diagnòstic, segons els seus responsables.
Segons Manel Esteller, disposar del perfil epigenètic permet a l’oncòleg “triar un fàrmac al qual el tumor sigui sensible” i, per tant, “es millora el pronòstic i la supervivència d’aquests pacients”. Per això, el director de l’Idibell ha afegit que “accelerar el diagnòstic i identificar el tumor primari és la millor estratègia per determinar una opció terapèutica específica i eficient”.