Recepta: Mandonguilles amb bolets i salsa de ceba

  • Saborosíssimes i encara vénen de gust, abans no arribi definitivament l’estiu

VilaWeb
Neus Cuscó
26.05.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)

Per a fer les mandonguilles:
—300 g de vedella picada
—300 g de carn de porc picada
—2 ous
—1 molla de pa
—una tasseta petita de llet
—all i julivert
—sal, oli, pebre negre
—farina blanca

Per a fer la salsa:
—2 cebes grosses
—2 grans d’all
—bolets de primavera
—1 got de vi blanc sec
—ratlladura de tòfona
—1 cullerada de farina
—aigua o brou

Elaboració:
En un bol barregem les carns de vedella i porc. Hi afegim els ous sencers, sal, pebre negre, all i julivert picat i una molla de pa remullada en llet. Quan està tot ben barrejat, fem les boletes, les passem per farina blanca i les fregim.

L’oli que sobra es cola i s’aprofita per fregir la ceba tallada a trossets petits. Quan la ceba és cuita, afegim una cullerada de farina blanca, que s’ha de sofregir. Després, una copeta de vi blanc sec. Quan el vi s’ha evaporat, hi afegim un got d’aigua o de brou.

Passem la ceba pel túrmix, amb unes ratlladures de tòfona, i ho afegim a la cassola amb les mandonguilles. Posem els bolets, prèviament saltats. Ho deixem coure uns vint minuts fins que les mandonguilles quedin meloses. I ja les podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor