09.01.2020 - 17:00
El diumenge 12 de gener als carrers de València es farà per cinquena vegada la cavalcada de la Festa de la Infantesa, a càrrec de les tres Magues de Gener. L’acte, pensat per a celebrar el solstici d’hivern amb els més petits, exalça els valors republicans i per això les tres protagonistes reben el nom de Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororitat. A més, enguany, al cim de cada vareta màgica hi duran hortalisses per defensar simbòlicament la comarca de l’Horta. Com sempre, amenitzaran la desfilada grups de dolçaina i tabal, batucades, muixerangues, colles de dansa, bandes de música, gegants i capgrossos…
La Societat Coral el Micalet ja ha presentat les tres magues. Seran la periodista i exdiputada Llum Quiñonero, la professora d’anglès i sindicalista Beatriu Cardona i la professora i ecologista Lucrecia Manzanares. Acompanyaran la quitxalla del Parterre a la plaça de l’Ajuntament, passant pels carrers de la Pau i Sant Vicent. Una de les principals novetats d’enguany seran les actuacions musicals d’Al Tall i el grup d’albaes Pignatelli, que culminaran la festa.
L'any 2018 ens consolidarem 💚 mig centenar d'associacions voluntàries participaren a la cavalcada 🎉
La Cavalcada infantil de les Magues de gener 2020 torna aquest diumenge 12 a les 11:30h 🍅🍋🍠 #maguesdegener pic.twitter.com/21sVy7Tule
— Festa de la infantesa (@maguesdegener) January 6, 2020
A l’acte de presentació, Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet, va manifestar l’agraïment a la participació de quaranta-vuit agrupacions que han col·laborat en el programa de la festa. Fa més de dues setmanes que ha començat i ni les activitats ni els esdeveniments no han cessat. L’entitat ha publicat els llibres Cançons laiques 2, amb la participació de quinze poetes, i La il·lusió ens uneix, que recull fotografies de les quatre cavalcades de les Magues de Gener que s’han fet. També ha inaugurat l’exposició ‘La màgia de la infantesa’, amb fotografies de Miquel Gómez Sahuquillo i dirigida per Cristina Escrivà i Francesc Piera.
Escrivà, que és, a més, la coordinadora de tot el projecte, va valorar ‘l’impacte positiu de la iniciativa en la societat valenciana’. ‘Desitgem que cresca més i amb el temps es convertisca en una tradició arrelada a la ciutat que faça visible la faena de tantes associacions i persones que treballen pel ben comú’. També va valorar ‘el caràcter feminista d’una celebració que situa la dona com a referent i que uneix a la societat civil en un exercici de voluntarisme en benefici de la infantesa’.