Mà de Sant, la beguda catalana que vol ser l’alternativa saludable als refrescs habituals

  • Productors de Ponent recuperen la menta i la farigola per crear begudes naturals

VilaWeb
Redacció / ACN
12.08.2024 - 21:40
Actualització: 13.08.2024 - 18:31

Tres empreses productores de Ponent han unit esforços per crear unes begudes amb menta i farigola, edulcorades amb mel, que volen ser l’alternativa als refrescs habituals. Amb el nom de Mà de Sant, la beguda és un exemple de cooperació entre empreses del país per a fomentar el consum i la difusió dels aliments de proximitat. En aquest sentit, la iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’empresa familiar Torrons i Mel Alemany d’Os de Balaguer (Noguera) amb els productors d’herbes aromàtiques i culinàries Dverd de Vilanova del Segrià i la fàbrica Click&Brew de Torrefarrera (Segrià).

Si bé l’empresa Torrefarrera ja està avesada a fer begudes, per Torrons i Mel Alemany el projecte ha estat un desafiament, perquè no havia treballat mai en l’elaboració d’una beguda. “És lluny de la nostra proposta, però ens va semblar interessant”, explica el gerent, Ferran Alemany, que reconeix: “Entre els tres fem un producte molt interessant.”

La beguda té el seu origen en el projecte personal de l’igualadí Xavi Homs, que considera que actualment hi ha poca varietat de refrescs. “Vaig pensar que seria una bona idea elaborar un refresc diferent dels que et trobes al supermercat”, diu.

La seva decisió d’optar per empreses lleidatanes sorgeix durant el procés d’investigació per a trobar un productor adient per al projecte. “El mètode d’elaboració de la beguda no és gens fàcil”, explica Homs, i afegeix: “Fer un refresc és fàcil si no et preocupen les calories, els additius o els conservants.” Per això, Homs ha dit que va veure la llum quan va conèixer els productors de Torrefarrera.

Una beguda més saludable

Mà de Sant es vincula als mètodes tradicionals en què la farigola i la menta es feien servir com a productes naturals. En aquest sentit, la beguda és un homenatge a aquests productes en forma de refresc sense gas, baix en calories i endolcit amb mel. En el cas de la beguda de farigola amb mel, Homs destaca que és “única al mercat”, tot i ser una herba arrelada al país.

El refresc es presenta amb ampolles de 33 centilitres i es comercialitza d’ençà de començament del mes d’agost.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor