L’ús d’una llengua estrangera rebaixa el component emocional en la presa de decisions

  • L'ús d'una llengua estrangera en la presa de decisions rebaixa el comportament emocional, segons un estudi publicat en la revista 'Psychological Science' publicat per un equip de psicòlegs de la Universitat de Chicago, la Universitat d'Utah dels Estats Units i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

VilaWeb
Redacció
15.09.2017 - 15:06

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

L’ús d’una llengua estrangera en la presa de decisions rebaixa el comportament emocional, segons un estudi publicat en la revista ‘Psychological Science’ publicat per un equip de psicòlegs de la Universitat de Chicago, la Universitat d’Utah dels Estats Units i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona.

L’equip d’investigadors ha afirmat que l’ús d’una llengua estrangera proporciona a les persones una distància emocional que els permet prendre una acció més utilitària, segons ha afirmat la Pompeu Fabra en un comunicat aquest divendres.

L’estudi ha investigat les respostes de les persones davant el plantejament de salvar la vida de cinc persones empenyent una davant un tren fins a la mort i han conclòs que els individus que es comuniquen en un idioma que entenen però que no és el matern estan “més disposats a sacrificar la persona”.

L’estudiant de doctorat en psicologia i principal autora de l’estudi, Sayuri Hayakawa ha dit que les persones que usen un idioma estranger no estan preocupades per maximitzar el benefici i tenen menys aversió a violar els tabús”.

Hayakawa ha remarcat que la llengua materna s’adquireix de la família, amics i televisió i que infon emocions a diferència de les llengües estrangeres que “sovint s’aprenen més tard a les aules, i no poden activar sentiments”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor